Új buszpályaudvart kap ez a vidéki város: kiderült, milyen lesz és mikorra készül el

MTI   
  Megosztom
Új buszpályaudvart kap ez a vidéki város: kiderült, milyen lesz és mikorra készül el

A naponta több száz busz miatti forgalmi terheltség megszűnik a belvárosban, de az új pályaudvar is csak néhány száz méterrel lesz távolabb a jelenlegitől.

Mintegy 700 millió forintos közlekedésfejlesztési projekt részeként, a Volánbusszal konzorciumban új buszpályaudvart épít Hévízen a város önkormányzata - közölte hétfői sajtótájékoztatóján a polgármester, Papp Gábor. Mint mondta, a Település- és területfejlesztési operatív program keretéből nyert az önkormányzat mintegy 700 millió forintot a fenntartható közlekedés fejlesztésére, amelynek része az új buszpályaudvar és egy kerékpárút kialakítása.

A város Cserszegtomaj felőli részén, a nagy parkoló mögötti területen néhány éve már elkészült, de nem nyitották meg a tervezett helyi buszjáratoknak szánt alpályaudvart, amelyet az időközben megváltozott városi közlekedési koncepció részeként most központi buszpályaudvarrá bővítenek. A Volánbusz Zrt. igényeit figyelembe véve a jelenleginél nagyobb, hét buszöböllel rendelkező központi megállót alakítanak ki fogadóépülettel, ahol a közlekedési társaság elektronikus utastájékoztató rendszert szerel fel.

Az önkormányzat és a Volánbusz ezután területcserét hajt majd végre, így a gyógytó közvetlen szomszédságában lévő jelenlegi pályaudvar helyén, az épület átalakításával a város - egymilliárd forintos gyógyhelyfejlesztési pályázatából - turisztikai információs központot és rendezvényteret alakít ki.

A terveik között pedig továbbra is szerepel - ehhez korábban 17 helyszínen buszöblöt is kialakítottak -, hogy kisebb járművekkel helyi buszjáratot is indítanak majd.

A polgármester elmondta még: a közlekedésfejlesztési pályázat másik elemeként a Vörösmarty utcában az úttest kiszélesítésével és a csapadékvíz-elvezetés megoldásával 800 méter hosszú kerékpárút épül mindkét oldalon. A nyugati városrész irányába vezető sávok lehetővé teszik majd az oktatási intézmények kerékpáros megközelítését is.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hévíz

pályaudvar

buszpályaudvar

beruházás