Nagyszabású felújítás kezdődik az autópályán: mutatjuk, melyik szakaszokat érinti

HelloVidék   
  Megosztom
Nagyszabású felújítás kezdődik az autópályán: mutatjuk, melyik szakaszokat érinti

A munkavégzéshez kapcsolódó korlátozások október 12-én, hétfőn lépnek életbe, a beruházások várhatóan november végén fejeződnek be.

Több szakaszon, összesen több mint 10 kilométeren újul meg az M3-as autópálya, teljes egészében hazai forrásból, közel 1,5 milliárd forint értékben. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a következő időszakban szakaszosan, ütemezetten adja át a munkaterületet a kivitelezőknek. A munkavégzéshez kapcsolódó korlátozások október 12-én, hétfőn lépnek életbe, a beruházások várhatóan november végén fejeződnek be.

A több szakaszt érintő munkálatokhoz kapcsolódóan meghatározott ütemterv alapján építik ki a munkaterületeket és az ahhoz kapcsolódó tereléseket és korlátozásokat. Ahol szükséges és lehetséges, ott sávelhúzásos terelés mellett zajlanak a munkálatok, hogy az autópálya 2x2 sávos kapacitása megmaradhasson. Így az Aszód térségi szakasz felújításánál a Nyíregyháza felé vezető oldalon a forgalom a leálló- és a külső sávon haladhat, míg a Budapest felé vezető oldalról egy sávot átterelnek a Nyíregyháza felé vezető oldal belső sávjára, a munkavégzés mellett a Budapest felé vezető oldalon a belső sávot használhatják majd a közlekedők 80 kilométer/órás sebességkorlátozás mellett. A felújítási munkák során rövid ideig a 90-es jelű Nagyfüged, Ludas csomópontban sem lehet majd felhajtani a főváros felé, az időjárási körülményektől függően előreláthatóan 2020. október 17-e és 22-e között. A csomópont további három le- és felhajtó ágait a munkaálatok nem érintik, azok a munkavégzés ideje alatt továbbra is használhatóak lesznek.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

autópálya

autópálya felújítás

m3

magyar közút nonprofit zrt.