Elektromos buszokat tesztelnek ebben a városban: ingyen lehet utazni ezeken az útvonalakon

HelloVidék   
  Megosztom
Elektromos buszokat tesztelnek ebben a városban: ingyen lehet utazni ezeken az útvonalakon

Az érvényben lévő közegészségügyi előírásoknak megfelelően a maszk viselése a tesztbuszon is kötelező. A 12 méteres, szóló (nem csuklós) autóbusz 31 ülő és 45 álló utas szállítására alkalmas.

A Volánbusz a Zöld Busz Program mintaprojektje keretében egy hónapon keresztül egy Solaris Urbino 12 electric típusú elektromos autóbuszt tesztel a békési megyeszékhely helyi közlekedésében. A békéscsabai önkormányzat megrendelése alapján a tisztán elektromos hajtású jármű az egy hónapos tesztidőszak alatt

Az autóbusz részletes menetrendje az önkormányzat honlapján érhető el. Az érvényben lévő közegészségügyi előírásoknak megfelelően a maszk viselése a tesztbuszon is kötelező.

A 12 méteres, szóló (nem csuklós) autóbusz 31 ülő és 45 álló utas szállítására alkalmas. Az alacsony padlós, korszerű hűtő- és fűtőberendezéssel felszerelt jármű mozgásukban korlátozott, kerekesszékkel, babakocsival közlekedő utasokat is szállíthat, utasterében külön helyet alakítottak ki számukra. A busz egy töltéssel mintegy 200 km távolság megtételére képes, károsanyag- és zajkibocsátás szempontjából is kiváló alternatívája a dízelüzemű járműveknek. A Volánbusz szakemberei a tesztidőszak alatt folyamatosan gyűjtik és értékelik az üzemeltetési tapasztalatokat.

A közlekedési társaság Békéscsabán 14 autóbuszvonalon, évente mintegy 74 500 járattal biztosítja a helyi személyszállítási közszolgáltatást a város önkormányzatával kötött szerződés alapján.

A járműpark korszerűsítése a Volánbusz fontos célkitűzése mind a helyi, mind a helyközi közlekedésben. Az elmúlt két évben 866 új és újszerű autóbusz állt forgalomba a társaságnál, 2020 végéig pedig 574 új járműre szóló közbeszerzési eljárás kiírását tervezi a vállalat.

A békéscsabai önkormányzat részvétele a Zöld Busz Program mintaprojektjében remek lehetőség a Volánbusz számára olyan tapasztalatok szerzésére az elektromos autóbuszok üzemeltetése terén, amelyeket a későbbiekben, az új járművek beszerzésekor hasznosítani tud.

Címkép: Békéscsaba Megyei Jogú Város

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

volánbusz

elektromos busz

békéscsaba

teszt