Ingázásnak minősül a családlátogatás a határok mentén: ezek a szabályok vonatkoznak az utazókra

HelloVidék   
  Megosztom
Ingázásnak minősül a családlátogatás a határok mentén: ezek a szabályok vonatkoznak az utazókra

Az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján a Hajdú-bihari Napló arról érdeklődött, hogy milyen szabályok érvényesek a Romániában élő családtagok látogatása után hazatérve.

Ahogy a portál írja, mivel a megye az országhatár mellett helyezkedik el, élő családi kapcsolatok vannak a határ két oldalán lévők között. Sokakban felmerül a kérdés, hogy a magyar-romám kettős állampolgároknak egy romániai családlátogatás után karanténba kell-e vonulni.

Az ilyen jellegű utazások esetén az ingázókra vonatkozó szabályok a mérvadók. Ha a magyar-román állampolgár a határtól Magyarország területén 30 kilométeres sávon belül él, a szülők látogatása nem haladja meg a 24 órát, valamint Románia területén a magyar határvonaltól 30 kilométeren belül tölti el ezt a 24 órát, akkor a Magyarországra történő visszaérkezés esetén nem kerül semmilyen járványügyi megfigyelés alá. Bármilyen feltétel hiánya esetén az általános beutazási szabályok lépnek életbe, e tekintetben hatósági házi karantént rendelnek el vele szemben

- magyarázta Kiss Róbert rendőr alezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

határ

ingázás

ingázók

operatív törzs