Ingázásnak minősül a családlátogatás a határok mentén: ezek a szabályok vonatkoznak az utazókra

HelloVidék   
  Megosztom
Ingázásnak minősül a családlátogatás a határok mentén: ezek a szabályok vonatkoznak az utazókra

Az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján a Hajdú-bihari Napló arról érdeklődött, hogy milyen szabályok érvényesek a Romániában élő családtagok látogatása után hazatérve.

Ahogy a portál írja, mivel a megye az országhatár mellett helyezkedik el, élő családi kapcsolatok vannak a határ két oldalán lévők között. Sokakban felmerül a kérdés, hogy a magyar-romám kettős állampolgároknak egy romániai családlátogatás után karanténba kell-e vonulni.

Az ilyen jellegű utazások esetén az ingázókra vonatkozó szabályok a mérvadók. Ha a magyar-román állampolgár a határtól Magyarország területén 30 kilométeres sávon belül él, a szülők látogatása nem haladja meg a 24 órát, valamint Románia területén a magyar határvonaltól 30 kilométeren belül tölti el ezt a 24 órát, akkor a Magyarországra történő visszaérkezés esetén nem kerül semmilyen járványügyi megfigyelés alá. Bármilyen feltétel hiánya esetén az általános beutazási szabályok lépnek életbe, e tekintetben hatósági házi karantént rendelnek el vele szemben

- magyarázta Kiss Róbert rendőr alezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

határ

ingázás

ingázók

operatív törzs