A koronavírus miatt változik a közlekedés a vidéki városokban: erre kell készülnünk

HelloVidék   
  Megosztom
A koronavírus miatt változik a közlekedés a vidéki városokban: erre kell készülnünk

Több vidéki közlekedési cég is arról számolt be, hogy kapacitásaik határán működnek. Alig van már forgalomba állítható jármű, és sofőrökből is hiány van.

Budapesten és több nagyvárosban is csak néhány plusz járművet tudnak forgalomba állítani a közlekedési vállalatok a kormány által előírt járatsűrítések idejére.A fővárost és a megyei jogú városok közlekedési cégeit arra kötelezik, hogy reggel 7 és 9, illetve délután 3 és este 7 óra között sűrített menetrendet dolgozzanak ki.

A közlekedési cégeknek már le kellett adniuk a sűrítési terveket, ám ha a kormányhivatalok azt nem fogadják el, akár 5 millió forintos büntetést is kiszabhatnak. Az RTL Klub híradójából kiderül: Pécsen például a mostani kapacitás összesen 3 buszjárat sűrítésére elég, de több vidéki közlekedési cég is arról számolt be, hogy kapacitásaik határán működnek. Alig van már forgalomba állítható jármű, és sofőrökből is hiány van.

A Miniszterelnökség a híradónak azt írta: azt fogják vizsgálni, hogy a ténylegesen több járat fog-e közlekedni és soron kívül döntést hoznak.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

menetrend

járatsűrítés

busz

autóbusz