Bejelentették: forgalomba áll az első felújított motorvonat

MTI   
  Megosztom
Bejelentették: forgalomba áll az első felújított motorvonat

A tervek szerint a 2006 és 2010 között vásárolt hatvan darab FLIRT motorvonatot felújítják, korszerűsítik, műszaki színvonalát az újabb beszerzésű járművekhez igazítják. A korszerűsítéstől az utasok elégedettségének javulását, az utasszám további emelkedését várja a MÁV.

A 2006 és 2010 között vásárolt hatvan darab FLIRT motorvonatot felújítják, korszerűsítik, műszaki színvonalát az újabb beszerzésű járművekhez igazítják. A MÁV-Start a hatvan FLIRT motorvonat szolgáltatási színvonalának korszerűsítésére a Stadler Trains Magyarország Kft., a Stadler Magyarország Vasúti Karbantartó Kft. és a G-SIS Integrations Informatikai Zrt. alkotta Stadler konzorciummal kötött szerződést, a munkákat Celldömölkön végzik.

Hangsúlyozzák, a fejlesztésnek köszönhetően a hatvan FLIRT motorvonat műszaki színvonala megegyezik majd az újabb, azonos típusú, de bizonyos részegységeiben modernebb gyártmányokkal. Jelenleg belső felújításon 6 motorvonat esett át, a többi belsőleg megújított FLIRT átalakítása 2022 végéig fejeződhet be, a vonatok külső átalakítása pedig 2023 végére készül el. A kormány 4,9 milliárd forint európai uniós forrással támogatja az elővárosi motorvonatflotta egységesítését.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

máv

vonat

vonatközlekedés

vasút