Fontos változás a Volánbusz járatain november 9-től: erről minden utasnak tudnia kell

HelloVidék   
  Megosztom
Fontos változás a Volánbusz járatain november 9-től: erről minden utasnak tudnia kell

A 2020. november 9-i üzemkezdettől gyakrabban indulnak a helyi autóbuszjáratok azokban a megyei jogú városokban, ahol az önkormányzattal kötött közszolgáltatási szerződés értelmében a Volánbusz biztosítja a menetrend szerinti helyi autóbuszközlekedést.

A 479/2020. (XI. 3.) számú kormányrendelet alapján a koronavírus-járvány terjedésének csökkentése érdekében Budapesten és a megyei jogú városokban a helyi tömegközlekedési szolgáltatást nyújtó gazdasági társaságok kötelesek járatsűrítési tervet készíteni a munkanapok reggel 7 és délelőtt 9, valamint délután 15 és este 19 óra közötti időszakára.

A mintegy 2800 kilométerrel nagyobb teljesítmény tehermentesíti a munkanapok legzsúfoltabb időszakait. Az intézkedés az érintett 16 településen több mint 1 millió lakost érint.

A Volánbusz 16 megyei jogú városban – Békéscsabán, Dunaújvárosban, Egerben, Érden, Győrben, Hódmezővásárhelyen, Nagykanizsán, Nyíregyházán, Salgótarjánban és Sopronban, továbbá Szegeden, Székesfehérváron, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen és Zalaegerszegen – biztosítja a menetrend szerinti helyi autóbusz-közlekedést.

Munkanapokon több mint 330 többletjáratot állítanak forgalomba, illetve számos további járaton szóló járművek helyett nagy kapacitású csuklós autóbuszok közlekednek, valamint több esetben egyszerre két autóbusz biztosítja az esetleges zsúfoltság csökkentését. Egyes nagy foglalkoztatókhoz is pluszjáratokat állítanak forgalomba. A változásokról honlapján, a volanbusz.hu/koronavirus oldalon, a Voláninform és a társaság Facebook-oldalán is tájékoztatja utasait a társaság.

A Volánbusz arra kéri utasait, hogy tartsák be a közegészségügyi előírásokat, és ne feledjék, hogy a maszk használata nemcsak az autóbuszokon, hanem azon állomási és megállóhelyi helyiségekben is kötelező, ahol az utasok a felszállás előtt vagy után tartózkodnak. Akik nem viselnek maszkot, kizárhatók az utazásból, és 8000 forint pótdíj fizetésére kötelezhetők.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

volán

volánbusz

közlekedés

utazás