Veszélyes útszakasz: rendhagyó megoldást eszelt ki a vidéki település

MTI   
  Megosztom
Veszélyes útszakasz: rendhagyó megoldást eszelt ki a vidéki település

A korábbi intézkedések nem hozták meg a szükséges eredményt, ezért rendhagyó körforgalmat építettek Nagyorosziban, hogy lassítsák a településen áthaladó járműveket.

Körforgalmat építettek ki Nagyorosziban a 2-es főút Rákóczi út-Petőfi úti csomópontjában, hogy lassítsák a településen áthaladó járművek, különösen a kamionok és autóbuszok sebességét. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. elmondta, hogy a korábbi 40 kilométer/órás sebességkorlátozás bevezetése nem hozta meg a kívánt sebességcsökkenést, ezért a társaság, a Szécsényben már bevált módszerrel, rendhagyó körforgalom kialakítással járult hozzá a térség közlekedésbiztonságának növeléséhez.

Tájékoztatásuk szerint az új forgalmi rendnek megfelelő tartós burkolati jeleket festettek fel, és részben új szegélyeket alakítottak ki. A körforgalom középszigetét fényvisszavető fóliával ellátott korlátozó elemekből alakították ki, körülötte sebességcsökkentő küszöb elemeket is elhelyeztek.

A 2-es főúton a körforgalom előtti sávelhúzásoknál korlátozó elemeket, az új forgalmi rendnek megfelelő KRESZ táblákat és útirányjelző rendszert helyeztek ki. Az átalakításnak köszönhetően szélesebb lett a gyalogos átkelő, ezzel a gyalogos közlekedés biztonságát is növelték.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

körforgalom

közlekedés

autó

sebesség