Veszélyes útszakasz: rendhagyó megoldást eszelt ki a vidéki település

MTI   
  Megosztom
Veszélyes útszakasz: rendhagyó megoldást eszelt ki a vidéki település

A korábbi intézkedések nem hozták meg a szükséges eredményt, ezért rendhagyó körforgalmat építettek Nagyorosziban, hogy lassítsák a településen áthaladó járműveket.

Körforgalmat építettek ki Nagyorosziban a 2-es főút Rákóczi út-Petőfi úti csomópontjában, hogy lassítsák a településen áthaladó járművek, különösen a kamionok és autóbuszok sebességét. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. elmondta, hogy a korábbi 40 kilométer/órás sebességkorlátozás bevezetése nem hozta meg a kívánt sebességcsökkenést, ezért a társaság, a Szécsényben már bevált módszerrel, rendhagyó körforgalom kialakítással járult hozzá a térség közlekedésbiztonságának növeléséhez.

Tájékoztatásuk szerint az új forgalmi rendnek megfelelő tartós burkolati jeleket festettek fel, és részben új szegélyeket alakítottak ki. A körforgalom középszigetét fényvisszavető fóliával ellátott korlátozó elemekből alakították ki, körülötte sebességcsökkentő küszöb elemeket is elhelyeztek.

A 2-es főúton a körforgalom előtti sávelhúzásoknál korlátozó elemeket, az új forgalmi rendnek megfelelő KRESZ táblákat és útirányjelző rendszert helyeztek ki. Az átalakításnak köszönhetően szélesebb lett a gyalogos átkelő, ezzel a gyalogos közlekedés biztonságát is növelték.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

körforgalom

közlekedés

autó

sebesség