Nagy változtatásra készül a MÁV: rengetegen járnak jól, ha megvalósul

HelloVidék   
  Megosztom
Nagy változtatásra készül a MÁV: rengetegen járnak jól, ha megvalósul

Az idei év végéig felmérik a vasúttal kapcsolatos kerékpáros utazási szokásokat, a vasúti kerékpárszállítási lehetőséget, elősegítik a kerékpárral történő munkába járást.

A kerékpáros közlekedés segítésére megállapodást kötött a MÁV-Start és a Magyar Kerékpárosklub - közölte a vasúttársaság kedden. A vasúttársaság honlapján közzétett közlemény szerint az együttműködéshez a Magyar Kerékpárosklub elméleti és gyakorlati kompetenciáival, a MÁV-Start több éves vasutas szakmai tapasztalataival járul hozzá.

A vasúttársaság és a kerékpáros civil szervezet megegyezett közös munkacsoport létrehozásában a kerékpárszállítás szolgáltatási színvonalának javítására. A tájékoztatás szerint

A kiszámíthatóbb utazáshoz a MÁV-Start tervezi, hogy online felületein a kerékpárjegy megvásárlása előtt láthatóvá tegye a várható telítettséget, például zöld-narancssárga-piros színskála segítségével.

A munkacsoport 2021 elején a kerékpárszállítási kapacitás hiányosságainak megoldására javaslatokat dolgoz ki Budapest elővárosban, valamint a kiemelt turisztikai desztinációkban. A kiemelt turisztikai úti célok felé egyszerűbb kerékpárjegy konstrukció kidolgozása várható. A kerékpárszállításra kijelölt kocsikban 2021 nyarától többnyelvű tájékoztató, edukációs anyagok, ábrák segítenek a kerékpárok célszerű elhelyezésében. További cél az autóbuszokon, pótlóbuszokon a kerékpárszállítás lehetőségének megteremtése.

Az együttműködés során a közeljövőben közös pilot projektet indítanak, melynek keretében a B+R parkolókat és a kerékpáros-vonatos munkába járást is népszerűsítik.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

máv

kerékpár

magyar kerékpárosklub

újítás

vasúti közlekedés