Újabb kilátók épülnek Poroszló közelében: a vízről lesznek megközelíthetők

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb kilátók épülnek Poroszló közelében: a vízről lesznek megközelíthetők

A Poroszló közelében épülő két új kilátó kizárólag a vízen lesz megközelíthető, és a tervek szerint már a 2021-es szezontól használhatják azokat a vízitúrázók. A szakemberek szerint jelenleg a strandokon és kikötőkön kívül kevés az alkalmas kikötőhely a tavon, az új tornyokkal ezen a helyzeten szeretnének javítani - számolt be róla a Turista Magazin.

Ahogy a portál írja, az egyik kilátó a Csapói-Holt-Tisza partján található szigeten épül, amelyen korábban is volt egy népszerű madármegfigyelő torony. Az új kilátó ettől kicsit távolabb, a nádasban kap helyet, így láthatóvá válik majd az egész Poroszlói-medence és a Csapói-Holt-Tisza.

A másik kilátó az újlőrincfalvi Neptun kikötőhöz és a Ravasz-háthoz közel épül majd fel. A kilátó különlegessége az lesz, hogy nem szárazföldön áll majd, a vízi járművekkel közvetlenül a kilátó alatt lehet majd kikötni.

Mindkét kilátó kilenc méter magas lesz, vörösfenyőből készü, és tervezésükkor kiemelt hangsúlyt fektettek arra, hogy minél tartósabbak legyenek

- írja a portál.

A vízitúrázók számára továbbra is hiányt jelent, hogy a hivatalos strandokon és kikötőkön kívül nagyon kevés helyen tudnak kikötni, pihenni. Bár a kétezres években épültek kilátók a tavon, mára azok nagyon rossz állapotba kerültek. A kajak- és kenutúrák esetén nagy szükség van kikötési pontokra, mert sok órán keresztül könnyen elgémberedik a túrázó minden tagja. A megállók építésére a Kötivizig és a Hortobágy Nemzeti Park Igazgatóság szakembereivel együttműködve olyan helyszíneket választottunk, amelyekre kellemes túrákat lehet felfűzni, és ahol változatos panoráma várja a látogatókat

- mondta Hajdú Dániel, a projektet megvalósító Békatutaj Szabadidősport Egyesület elnöke.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tisza-tó

tisza-tavi ökocentrum

poroszló

csapói-holt-tisza

ravasz-hát

neptunk kikötő

kilátó

kilátótorony