Katasztrofális állapotok: minden nap megküzdenek a sártengerrel a nógrádi település lakói

HelloVidék   
  Megosztom
Katasztrofális állapotok: minden nap megküzdenek a sártengerrel a nógrádi település lakói

Már-már járhatatlan néhány útszakasz a Salgótarjánhoz tartozó Rónabányán. Különösen kritikus a helyzet a Vasas úton. Az ott lakók nem értik, hogy miért nem kapnak segítséget. Naponta megküzdenek a sártengerrel, ha elindulnak hazulról. Többen panaszkodtak, hogy az autóik rendszeres javításra szorulnak, de olyan is akad, aki már inkább az utca elején hagyja a kocsiját - írja a nool.hu.

Ahogy a portál írja, borzasztó állapotban van néhány utca a város keleti peremén található Rónabányán. A helyzet évről évre csak romlik – a Vasas utca mára gyakorlatilag járhatatlanná vált. Ígéreteket már kaptak az ott élők, de ezidáig mégsem történt semmi. Mint írják, ha a buszmegállóba szeretnének eljutni, akkor rosszabb idő esetén gumicsizmában és bokáig érő sárban kénytelenek gyalogolni több száz métert.

A lapnak Szőke Renáta, a kormányhivatal egyik munkatársa számolt be a jelenlegi helyzetről. Mint mondta, az út állapota néhány éve fordult ilyen rosszra. Két esztendeje ritkították nem messze innen az erdőt. Az erdészek nem az elkerülő utat használták, hanem az ő utcájukat, mert így találták rövidebbnek. A hatalmas teherautók miatt az út hamar tönkrement, és az erdészet nem tett semmit, hogy a kárt kijavítsa.

Az erdészeti munkálatok után a csatornaépítést – az ásást és a gépek súlyát – is megszenvedte az utca. Olyannyira, hogy a kipufogóm rendszeresen leszakad, ha megpróbálok a házunkig jönni az autómmal. Az elmúlt egy évben többször kellett felnit is cserélnem

- fejtette ki Szőke Renáta.

Mindezek bosszantó kellemetlenségek és nem utolsó sorban drága a járművek javítása. A legjobban mégis a nagymamám állapota miatt aggódom. Ő tüdőbeteg, és ha hirtelen rosszul lenne, akkor nem tudnám és nem is merném egyedül kórházba vinni. Mentő pedig ide nem fog tudni eljönni

- panaszolta Szőke Renáta, aki arra is kitért, hogy a szemétszállítás ugyancsak problémásan zajlik.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nógrád megye

salgótarján

út

sártenger

rónabánya