Nincs megállás: ennyiért ülhetsz fel szilveszterkor a pécsi óriáskerékre

Gerber Bianka   
  Megosztom
Nincs megállás: ennyiért ülhetsz fel szilveszterkor a pécsi óriáskerékre

2020. október 21 óta üzemel az 50 méteres óriáskerék Pécsett. A tervek szerint 2021. májusáig fog üzemelni a játék a belvárosban. Az óriáskerék egyébként nyaranta a Balatonon és Siófokon forog.

Noha a járványhelyzet és a korlátozások miatt, nem sokkal az indulás után rövid ideig nem működött a Pécsi Óriáskerék, a hivatalos Facebook-oldalon az üzemeltető, a Hungary Diamond Wheel november 27-én bejelentette, hogy újraindul a város látványossága. Az óriáskerék hétfőtől csütörtökig délután 14 órától este 19 óráig várja a látogatókat, pénteken, szombaton és vasárnap pedig délelőtt 11 órától este 19 óráig lehet felpattanni az óriáskerékre. Az ünnepi időszak persze más egy picit, mint azt az üzemeltetők közzétették, az év végi nyitvatartás az alábbiak szerint alakul:

  • 2020. december 28,29,30. 14-19-ig
  • 2020. december 31-én 11-19-ig
  • 2021. január 1. Zárva

Az üzemeltetők a közösségi oldalon arra kérik a látogatókat, hogy tartsák be a másfél méteres távolságot, valamint a kihelyezett kézfertőtlenítőket is vegyék igénybe. Hozzáteszik: a munkatársak a gondolákat és korlátokat folyamatosan fertőtlenítik.

Az óriáskerék amúgy igencsak megosztotta a város lakóit, ugyanis sokan úgy gondolják, hogy a környék, ahová elhelyezték nem éppen a turisták főcélpontja, a 6-os út mellé tették, habár a közelben található Pécs Tudásközpontja, a Kodály Központ, valamint egy gyorsétterem, de mégsem a város legszebb környéke. Az önkormányzat viszont azzal érvel, hogy céljuk az volt, hogy a népszerű belvárosi részt összekössék a Zsolnay negyeddel, ami a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program legnagyobb beruházásaként valósult meg az óriáskerék pedig pont a kettő között található.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

utazás

pécs

óriáskerék