Nincs megállás: ennyiért ülhetsz fel szilveszterkor a pécsi óriáskerékre

Gerber Bianka   
  Megosztom
Nincs megállás: ennyiért ülhetsz fel szilveszterkor a pécsi óriáskerékre

2020. október 21 óta üzemel az 50 méteres óriáskerék Pécsett. A tervek szerint 2021. májusáig fog üzemelni a játék a belvárosban. Az óriáskerék egyébként nyaranta a Balatonon és Siófokon forog.

Noha a járványhelyzet és a korlátozások miatt, nem sokkal az indulás után rövid ideig nem működött a Pécsi Óriáskerék, a hivatalos Facebook-oldalon az üzemeltető, a Hungary Diamond Wheel november 27-én bejelentette, hogy újraindul a város látványossága. Az óriáskerék hétfőtől csütörtökig délután 14 órától este 19 óráig várja a látogatókat, pénteken, szombaton és vasárnap pedig délelőtt 11 órától este 19 óráig lehet felpattanni az óriáskerékre. Az ünnepi időszak persze más egy picit, mint azt az üzemeltetők közzétették, az év végi nyitvatartás az alábbiak szerint alakul:

  • 2020. december 28,29,30. 14-19-ig
  • 2020. december 31-én 11-19-ig
  • 2021. január 1. Zárva

Az üzemeltetők a közösségi oldalon arra kérik a látogatókat, hogy tartsák be a másfél méteres távolságot, valamint a kihelyezett kézfertőtlenítőket is vegyék igénybe. Hozzáteszik: a munkatársak a gondolákat és korlátokat folyamatosan fertőtlenítik.

Az óriáskerék amúgy igencsak megosztotta a város lakóit, ugyanis sokan úgy gondolják, hogy a környék, ahová elhelyezték nem éppen a turisták főcélpontja, a 6-os út mellé tették, habár a közelben található Pécs Tudásközpontja, a Kodály Központ, valamint egy gyorsétterem, de mégsem a város legszebb környéke. Az önkormányzat viszont azzal érvel, hogy céljuk az volt, hogy a népszerű belvárosi részt összekössék a Zsolnay negyeddel, ami a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program legnagyobb beruházásaként valósult meg az óriáskerék pedig pont a kettő között található.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

utazás

pécs

óriáskerék