Éjszaka támadnak a kóbor ebek: elkezdődött a befogás a bihari településen

HelloVidék   
  Megosztom
Éjszaka támadnak a kóbor ebek: elkezdődött a befogás a bihari településen

Tarthatatlanná vált a kóbor kutyák okozta helyzet Váncsodon, ezért Szalay Csaba polgármester egy szakemberrel befogatja az ebeket, azok chipjét ellenőrzik, majd gazdátlannak bizonyuló kutyákat elszállítják egy berettyóújfalui gyepmesteri telephelyre. Onnan a következő két hétben a költségek megfizetése után vissza lehet hozni az állatokat. Első alkalommal január 22-én, pénteken délután végeztek ebbefogást - írta meg a haon.hu.

Sötétedés után, de főleg éjszaka 3-5 fős hordákba verődve járják a falut a kutyák, így veszélyeztetik az utcán közlekedőket. Többen szóltak már, hogy a helyzet tarthatatlan

- mondta el a lapnak Szalay Csaba, aki azzal folytatta, hogy az utcán lévő kutyák szinte mindegyikének vannak gazdáik, a befogásukkal, az esetleges elszállításukkal a felelős állattartásra szeretnék ráirányítani a figyelmet amellett, hogy megszabadítják a kóborló állatoktól Váncsodot. Mint mondta, úgy tervezik, körülbelül egy hónap alatt végezhetnek a feladattal, mindez az önkormányzatnak több százezer forintjába kerülhet.

A befogott kutyáknál megnézik, van-e chipje, ha megvan, akkor a tulajdonosának visszajuttatjuk, emellett felszólítjuk a felelős ebtartásra. Amennyiben nincs bechippelve, elszállítják a gyepmesteri telepre. Ott az állatokat két hétig tartják, majd megpróbálják gazdánál elhelyezni

- tette hozzá.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kóbor eb

kóbor ebek

kóbor kutya

befogott kutyák

polgármester

chip

gyepmester

gyepmesteri telep