Éjszaka támadnak a kóbor ebek: elkezdődött a befogás a bihari településen

HelloVidék   
  Megosztom
Éjszaka támadnak a kóbor ebek: elkezdődött a befogás a bihari településen

Tarthatatlanná vált a kóbor kutyák okozta helyzet Váncsodon, ezért Szalay Csaba polgármester egy szakemberrel befogatja az ebeket, azok chipjét ellenőrzik, majd gazdátlannak bizonyuló kutyákat elszállítják egy berettyóújfalui gyepmesteri telephelyre. Onnan a következő két hétben a költségek megfizetése után vissza lehet hozni az állatokat. Első alkalommal január 22-én, pénteken délután végeztek ebbefogást - írta meg a haon.hu.

Sötétedés után, de főleg éjszaka 3-5 fős hordákba verődve járják a falut a kutyák, így veszélyeztetik az utcán közlekedőket. Többen szóltak már, hogy a helyzet tarthatatlan

- mondta el a lapnak Szalay Csaba, aki azzal folytatta, hogy az utcán lévő kutyák szinte mindegyikének vannak gazdáik, a befogásukkal, az esetleges elszállításukkal a felelős állattartásra szeretnék ráirányítani a figyelmet amellett, hogy megszabadítják a kóborló állatoktól Váncsodot. Mint mondta, úgy tervezik, körülbelül egy hónap alatt végezhetnek a feladattal, mindez az önkormányzatnak több százezer forintjába kerülhet.

A befogott kutyáknál megnézik, van-e chipje, ha megvan, akkor a tulajdonosának visszajuttatjuk, emellett felszólítjuk a felelős ebtartásra. Amennyiben nincs bechippelve, elszállítják a gyepmesteri telepre. Ott az állatokat két hétig tartják, majd megpróbálják gazdánál elhelyezni

- tette hozzá.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kóbor eb

kóbor ebek

kóbor kutya

befogott kutyák

polgármester

chip

gyepmester

gyepmesteri telep