Éjszaka támadnak a kóbor ebek: elkezdődött a befogás a bihari településen

HelloVidék   
  Megosztom
Éjszaka támadnak a kóbor ebek: elkezdődött a befogás a bihari településen

Tarthatatlanná vált a kóbor kutyák okozta helyzet Váncsodon, ezért Szalay Csaba polgármester egy szakemberrel befogatja az ebeket, azok chipjét ellenőrzik, majd gazdátlannak bizonyuló kutyákat elszállítják egy berettyóújfalui gyepmesteri telephelyre. Onnan a következő két hétben a költségek megfizetése után vissza lehet hozni az állatokat. Első alkalommal január 22-én, pénteken délután végeztek ebbefogást - írta meg a haon.hu.

Sötétedés után, de főleg éjszaka 3-5 fős hordákba verődve járják a falut a kutyák, így veszélyeztetik az utcán közlekedőket. Többen szóltak már, hogy a helyzet tarthatatlan

- mondta el a lapnak Szalay Csaba, aki azzal folytatta, hogy az utcán lévő kutyák szinte mindegyikének vannak gazdáik, a befogásukkal, az esetleges elszállításukkal a felelős állattartásra szeretnék ráirányítani a figyelmet amellett, hogy megszabadítják a kóborló állatoktól Váncsodot. Mint mondta, úgy tervezik, körülbelül egy hónap alatt végezhetnek a feladattal, mindez az önkormányzatnak több százezer forintjába kerülhet.

A befogott kutyáknál megnézik, van-e chipje, ha megvan, akkor a tulajdonosának visszajuttatjuk, emellett felszólítjuk a felelős ebtartásra. Amennyiben nincs bechippelve, elszállítják a gyepmesteri telepre. Ott az állatokat két hétig tartják, majd megpróbálják gazdánál elhelyezni

- tette hozzá.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kóbor eb

kóbor ebek

kóbor kutya

befogott kutyák

polgármester

chip

gyepmester

gyepmesteri telep