Nem várt meglepetés: második világháborús gránátot találtak a Mátrában

HelloVidék   
  Megosztom
Nem várt meglepetés: második világháborús gránátot találtak a Mátrában

Második világháborús páncéltörő gránátot talált a Mátrában Kepler Gyula, a város képviselő-testületének tagja - számolt be róla a heol.hu.

Ahogy a portál írja, a férfi elmondta, aznap turistajelzéssel el nem látott terepen végzett futóedzést. Egy elhagyatott helyen két géppuskafészek nyomaira bukkant, majd ezután találta meg a robbanószerkezetet.

Nem lepett meg a felfedezés, a Mátrában is nagy harcok dúltak a háború idején. Miután lefényképeztem, és a GPS-koordinátákat elmentettem a telefonomon, értesítettem a rendőrséget. A sötétedés miatt másnap mentünk vissza egy járőrrel, aki megerősítette, hogy gránátról van szó, és a protokoll szerint értesítette a tűzszerészeket. Ők megállapították, hogy közvetlen veszélyt nem okozó kategóriájú lövedékről van szó, amit elvittek és megsemmisítettek. Szerencsére lakott területtől, turistaútvonalaktól távol volt a robbanószerkezet

- mondta Kepler Gyula.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

mátra

gránát

világháború

világháborús gránát