Kóbor ebek kerítették be a békéscsabai nőt: mutatjuk, hogy úszta meg a támadást

HelloVidék   
  Megosztom
Kóbor ebek kerítették be a békéscsabai nőt: mutatjuk, hogy úszta meg a támadást

A békéscsabai liget környékén sétált múlt héten kiskutyájával Perényiné Czibolya Edit, amikor váratlanul feltűnt két másik eb a közelében. A gazda nélkül tekergő, nagyobb testalkatú kutyák ugatni kezdtek és támadóan feléjük vették az irányt. Az eset nem végződött tragédiával, de az érintett szeretné felhívni a kutyatartók figyelmét fokozott felelősségükre, Nagy Zoltán segítségével pedig a hasonló, váratlan helyzetek kezelésére - írta meg a beol.hu.

Épp’ a ligetből jöttünk ki reggel fél 7 tájban a kölyökkutyámmal, aki pórázon volt, még szürkület volt, senki sem járt arra, amikor teljesen váratlanul, a Ligeti sor felől két gazdátlan kutya rohanni kezdett. Egy nagytestű, kaukázusi keveréknek tűnő, és egy kisebb puliszerű fekete eb közeledett, ugattak, és mivel tapasztaltabb kutyatartó vagyok, azonnal leengedtem a mudimat a pórázról

- mesélte a portálnak Perényiné Czibolya Edit, hozzátette, tudta, ha nem ezt teszi, akár mindketten komolyan megsebesülhetnek. Kutyája okosan viselkedett, elszaladt, a két kutya ugyan utána iramodott, de a kistestű elbújt a híd alá, egy szűkebb résbe, ahol nem érhették el. Mint mesélte, nagyot toppantott a kutyák felé, erőteljesen rájuk kiabált, így lélekjelenlétének köszönhetően a támadó kutyák elfutottak, saját kutyája pedig sértetlenül megúszta.

Fontos, milyen jeleket küld felénk az idegen állat: mennyire agresszív, és ugyanígy az is, hogy a mi kedvencünk mit mutat, esetleg provokálja-e támadásra tudtunkon kívül a kóborlót

- magyarázza Nagy Zoltán.

Az erőviszonyokat látva mérlegelni kell, esetleg a kutyánk fölénnyel meg tud-e védeni minket, mert ha nem, akkor falkavezérként nekünk kell őt. Egy méretesebb tereptárgy védelmében nagyobb esélyünk lehet. Ha több állat támad ránk, és már nem tudjuk időben elkerülni a konfliktust, úgy kell állni, hogy védve legyen a hátunk, mivel a falka ösztönösen körbeveszi a prédát és hátulról kezdi a támadást. Ha van nálunk táska vagy kabát, tegyük magunk elé, mint egy pajzsot. A kutyánkat lehetőleg tartsuk mindig magunk mögött, ne vegyük föl, mert ha ösztönösen fölkapjuk, a támadók nagy valószínűséggel ránk ugranak. A legjobb védekezés a támadás: hangosan, határozottan kell kiáltani, nagyobbnak látszódni

- elemezte a lehetséges helyzeteket a szakértő.

Emeljük fel kezeinket, tegyünk egy-két lépést a támadó felé, dobbantsunk nagyokat a lábunkkal, mutatva elszántságunkat

- tette hozzá Nagy Zoltán, aki szerint minden helyzet különböző, így a megoldás is, de nem szabad elfelejteni: a legfontosabb a határozottság és a magabiztosság.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kóbor eb

kóbor ebek

kóbor kutya

békéscsaba

támadás

szakértő

szakember