Ezt minden autósnak tudnia kell: fontos határidő jár le hétvégén, jó lesz figyelni rá

MTI   
  Megosztom
Ezt minden autósnak tudnia kell: fontos határidő jár le hétvégén, jó lesz figyelni rá

Az eddigi évek tapasztalatai alapján nagy rohamra lehet számítani az utolsó napokban, ami az ügyfélszolgálati pontokon, de akár még az elektronikus rendszerekben is fennakadásokat okozhat, figyelmeztetnek.

Fontos határidő közeleg: vasárnap, január 31-én éjfélig érvényesek a tavaly vásárolt éves megyei és országos autópálya matricák. A mentességek és a nagycsaládos kedvezmények megújításának szintén 2021. január 31. a határideje.

Az éves matricák ára idén inflációkövető mértékben, 3,9%-kal nőtt, szintén újdonság a mintegy 120 km-nyi új díjköteles útszakasz:

  • M25 - M3 és Eger összeköttetése
  • M4 - Pest megyei összeköttetése az M0-ás körgyűrűtől Cegléd és Abony között
  • M4 - Berettyóújfalu és Nagykereki között a román határig
  • M85 - folytatása "Sopron, kelet" csomópontig
  • M76 - Balatonszentgyörgyig az M7-től).

Nem mindegy, hol vesszük meg az új matricát. Érdemes tudni: ez a portál az egyetlen online felület, ahol az autósok a matrica mellé olyan díjmentes kiegészítő szolgáltatásokat vehetnek igénybe, amelyekkel átlagos autóhasználat mellett is több ezer forint takarítható meg évente. A felhasználók bankkártyával és átutalással is fizethetnek a matricákért, akár regisztráció nélkül is vásárolhatnak.

Fontos tudnivaló, hogy

A kellemetlenségek elkerülése érdekében vásárláskor, még a fizetés előtt ellenőrizni szükséges a megadott rendszámot, felségjelet, járműkategóriát és az érvényességi időt.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

autópálya-matrica

határidő

e-matrica