Több milliós támogatásból fejezték be a munkálatokat: lezárult a Zagyva-híd szerkezeti felújítása

HelloVidék   
  Megosztom
Több milliós támogatásból fejezték be a munkálatokat: lezárult a Zagyva-híd szerkezeti felújítása

Befejeződött a zagyvarékasi Zagyva-híd szerkezetének felújítása. A műtárgy renoválását két lépésben végezték el. A korábbi években a pályaelemeket tették rendbe, míg most a szerkezeti elemek felújítása is megtörtént - írja a szoljon.hu.

Ahogy a portál írja, néhány évvel ezelőtt állapították meg, hogy halaszthatatlan a rékasi Zagyva-híd felújítása. Jelentősen kikátyúsodott az úttest az átkelő előtt és után is, nagyon megnehezítve a hídra való le- és felhajtást. A néhány évvel ezelőtt elkészített statikai vizsgálat szerkezeti hibákat mutatott, a vasból készült elemek pedig intenzíven korrodálódtak. Az önkormányzat azonban nem tudott a felújításra annyi támogatást szerezni, ami fedezte volna a műtárgy teljes megújítását. A pályaelemeket viszont rendbe tették, ezáltal biztonságossá téve a közlekedést.

A fennmaradó renoválási munkákra az önkormányzat a Magyar Falu Programban is pályázott, szerkezeti felújításra 21,1 millió forint támogatást elnyerve. Ebből a felújítás összege 19,7 millió forintot tett ki, a többi a tervezés és műszaki ellenőrzés költségeit fedezte. Januárban lezárták így a hidat a gépkocsiforgalom elől két hétre. Ennek persze az itt közlekedő gazdálkodók nem örültek, de a még hátramaradt munkákat így sikerült is elvégezni.

Nehezen viselték a helyzetet a gazdák, de másképp nem lehetett elvégezni ezeket a munkálatokat. Ráadásul most végzi a vízügy a Zagyva-gát magasítását, ennek kapcsán is le volt zárva a híd egy hónapig

– számolt be róla Kurucz László polgármester.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

zagyva

zagyva-híd

felújítás

magyar falu program

támogatás