Autósok, figyelem: lezárják a szegedi rakpartot a Tisza áradása miatt

HelloVidék   
  Megosztom
Autósok, figyelem:  lezárják a szegedi rakpartot a Tisza áradása miatt

A Tiszán levonuló árhullám miatt szombaton 20 órától lezárják a szegedi Huszár Mátyás rakpartot - jelentette be az önkormányzat.

Friss előrejelzéseink alapján úgy látjuk, hogy valamikor vasárnap reggel lép ki a rakpartra a Tisza Szegednél. Ezért azt javasoltunk az érintett útszakaszt üzemeltető önkormányzatnak, hogy szombaton este nyolc órától zárják le a Huszár Mátyás rakpartot. Erről a polgármesteri hivatal városüzemeltetési irodája dönt

– mondta el a szeged.hu érdeklődésére Kozák Péter, Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Ativizig) igazgatója.

Mint írták, egyelőre nem tudni meddig tart a rakpart lezárása, de a szakember úgy véli, hogy a lezárás nagy valószínűséggel egész jövő héten érvényes lesz. Amennyiben újabb árhullám érkezne, és ez nincs kizárva, akkor a rakpart lezárása még ennél is hosszabb időt vehet igénybe.

A tetőzés szintje alapján jelenleg Szegeden nem valószínűsít árvízvédelmi készültséget az Ativizig. De nem zárják ki, hogy jövő héten olyan jelentős mennyiségű csapadék hullhat, hogy az előbb említett készültséget mégis el kell rendelni. A mostani helyzetben némi megnyugvást jelenthet, hogy bár többletuszadékkal számolnak a vízügyesek az elkövetkezendő napokra, de a Közép-Tiszáról nem érkeztek olyan jelentések, amely szerint ennek mennyisége különösebben számottevő volna

- számolt be róla a portál.

Azokon a pontokon, ahol a szemét és az uszadék felhalmozódik, az igazgatóság a maga eszközeivel igyekszik azt eltávolítani – jegyezte meg Kozák Péter, azzal kiegészítve, hogy az úszóházaknál felgyülemlett uszadék eltávolítása az üzemeltetők feladata.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

rakpart

tisza

huszár mátyás rakpart

lezárás

szeged