Újabb városban lehet helyi bérletet venni applikáción keresztül: mutatjuk, hol

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb városban lehet helyi bérletet venni applikáción keresztül: mutatjuk, hol

A MÁV és a Volánbusz stratégiai együttműködésének, közös fejlesztéseinek köszönhetően újabb város helyi bérletei lesznek elérhetők a MÁV-START jegyértékesítési rendszerében. Február 15-től már Siófok helyi autóbusz-bérleteit is meg lehet váltani a MÁV applikációjában és a MÁV-START pénztáraiban, ennek köszönhetően az utasok számára gyorsabb és egyszerűbb lesz a vásárlás.

A MÁV mobilalkalmazása 2020 nyarán bővült a Térségi és városi jegyek menüponttal, amelyben több városi, térségi bérlet mellett már a siófoki összvonalas havi, az I. és a II. félhavi, a 7 napos, a tanuló és a nyugdíjas bérlet is elérhető február 15-től. A MÁV-START személypénztáraiban – a felsoroltakon kívül – vonaljegyet is lehet majd vásárolni a helyi buszjáratokra.

A MÁV applikáció Térségi és városi jegyek menüpontjából már megválthatók a Szeged városi 24 és 72 órás napijegyek, az első, tarifális mérföldkőnek tekinthető Dunaharaszti zónabérlet, továbbá a Volánbusz egyes székesfehérvári, nagykanizsai és zalaegerszegi helyi buszbérletei is. Az applikációban megváltható székesfehérvári autóbusz bérletek kivételével a Volánbusz bérletek és a Dunaharaszti zónabérlet a MÁV-START pénztáraiban is megválthatók. A székesfehérvári Volánbusz bérletek csak Székesfehérváron, az Ügyfélszolgálaton található pénztárban válthatók meg.

A MÁV és a Volánbusz közötti stratégiai közös együttműködés kiemelt célja a városi, regionális és helyközi közösségi közlekedés fejlesztése, a szolgáltatások összekapcsolása. A nyáron megkezdődött menetrendi összehangolás első lépéseként 2020. szeptember 28-tól Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Szombathely, Siófok és a Balaton déli partja, valamint Székesfehérvár térségében versenyképesebb menetrendi kínálatot és minőségibb szolgáltatásokat vezettek be a szolgáltatók. A decemberi menetrendváltáskor pedig számos térségben további összehangolási intézkedések tették az ott élők közlekedését kényelmesebbé, tervezhetőbbé és olcsóbbá.

A MÁV-START és a Volánbusz elkötelezett a projekt folytatása iránt, melynek célja egy településeken és szolgáltatásokon átívelő, 21. századi közösségi közlekedési platform létrehozása. A tarifális átjárhatóság megteremtése azért is kiemelkedően fontos, mert a vasút által jelentősen fejlesztett, környezettudatos szolgáltatást a vasútállomástól távolabbra igyekvők is igénybe tudják venni.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

siófok

volánbusz

máv

applikáció

bérlet

autóbusz-bérlet