Van jó oldala is a borzasztó hidegnek: nem várható jelentős áradás a Tisza felső szakaszán

MTI   
  Megosztom
Van jó oldala is a borzasztó hidegnek: nem várható jelentős áradás a Tisza felső szakaszán

A lehűlés miatt megszűnt a felszíni lefolyás, így nem várható további jelentős áradás a Felső-Tiszán - tették közzé pénteken a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Fetivizig) honlapján.

A weboldalra feltöltött vízkárelhárítási tájékoztató szerint a Tisza kárpátaljai szakasza apad, az árhullám jelenleg Vásárosnamény térségében tetőzik, lejjebb tovább árad a folyó. A vízszintek az elsőfokú árvízvédelmi készültségi szint tartományában vannak, de megközelítik a másodfokú szinteket.

A Szamos a korábbi kisebb apadás után újra gyengén árad, a Túron a jelenlegi másodfokú készültség növelését is elrendelhetik, a Kraszna tetőzését pedig szombaton, a másodfokú készültségi szint közelében várják. A sok csapadék miatt a Lónyay-főcsatornán is áradás tapasztalható, ott már csütörtökön elrendelték az elsőfokú készültséget.

Az igazgatóság működési területén 12 470 hektár van belvíz alatt, a tizenkét belvízvédelmi szakasz közül egynél elsőfokú, hatnál pedig másodfokú a belvízvédelmi készültség. Méhteleken egyes ingatlanok melléképületeit belvíz veszélyezteti, a Fetivizig ötszáz homokzsákkal segítette az önkormányzat védekezési munkáját.

Az időjárási előrejelzések szerint a következő három napban a Felső-Tisza vízgyűjtőjén nem várható jelentős csapadék, folytatódni fog az árhullámok levonulása

- olvasható a tájékoztatóban.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

felső-tisza

tisza

áradás

lehülés

hideg

időjárás