Ez már nagyon kellett: ezer kilométernyi utat újít fel idén a Magyar Közút

MTI   
  Megosztom
Ez már nagyon kellett: ezer kilométernyi utat újít fel idén a Magyar Közút

Az elmúlt időszak rendkívül csapadékos, változékony és szélsőséges időjárása, a fagyási és olvadási ciklusok gyakori váltakozása miatt az országos közutakon is sok burkolathiba alakult ki.

Az elmúlt tíz évben mintegy hatezer kilométernyi országos közút újult meg, idén pedig ezer kilométernyi felújítása indulhat el, döntő többségében hazai, költségvetési forrásokból - tájékoztatott a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Fontosnak tartották megjegyezni, hogy a téli hónapokban is tartósan száraz és nulla fok feletti időjárás szükséges bizonyos munkákhoz.

A tartósabb "meleg aszfaltos" javítások és a teljes körű felújítási munkák a téli szezon után, várhatóan márciusban indulnak el.

Idén a tervek szerint több mint 143 ezer tonna aszfalt felhasználásával végeznek lokális javításokat a Magyar Közút mérnökségei a 32 ezer kilométeres országos hálózat érintett részein. A lokális és teljes körű felújítási munkák mellett a Magyar Falu Program keretein belül nagyfelületű javításokat is végez majd.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

út

útfejlesztés

útfelújítás

magyar közút nonprofit zrt.