Egyre súlyosabb a járványhelyzet: új intézkedéseket vezettek be Balassagyarmaton

HelloVidék   
  Megosztom
Egyre súlyosabb a járványhelyzet: új intézkedéseket vezettek be Balassagyarmaton

A kormányhivatal az elmúlt három napban 47 azonosított fertőzöttet és 168 kontaktszemélyt helyezett karanténba a városban. Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere közösségi oldalán számolt be arról, hogy a helyi kórházban már 68 beteg fekszik a covid-osztályokon, közülük tizen voltak lélegeztetőgépen, és továbbra is sokan vannak súlyos állapotban, köztük több 50 év alatti is - írta meg a nool.hu.

Ahogy a portál beszámolt róla, a poszt szerint az utóbbi napokban naponta hét-nyolc új beteg érkezik, tehát már ismét többen, mint amennyien meggyógyulnak, vagy sajnálatosan meghalnak. A polgármester tájékoztatása szerint ez utóbbiak száma az utóbbi hetekben átlagban 1-2 között van.

Új fejlemény, hogy a gyermekorvosok tájékoztatása szerint az elmúlt héten érzékelhető mennyiségben jelentkeztek tünettel 14 év alatti gyermekek, akikről kiderült, hogy covidosok. Tavaly tünetes pozitív eset nagyon ritkán fordult elő ebben a korcsoportban. Ez, és a kórházi adatok is azt támasztják alá, hogy a mostani mutáns vírusok okozta covid fertőzésre már nem feltétlen jellemző, hogy csak krónikus betegségekben és idős korosztályokban pusztít

– írja a polgármester.

Csach Gábor az intézményhálózatra is kitért, ahová berobbant a fertőzés.

A Játékvár óvodában bezárt a Kék, a Piros, és a Sárga csoport. A Központi óvodában bezárt a Szőlő, a Csibe, a Mackó és a Csillag csoport. A többi óvodában egyelőre csend van, de továbbra is szükség szerint tesztelünk, és ezen eredmények alapján zárunk. Az iskolák közül a Dózsa iskolában március 4-ig karanténba került az 1/A, 3/A, 7/A, 7/B és 8/A osztályok, Szabó Csaba igazgató úr pedig az elkövetkező két napra rendkívüli szünetet rendelt el. A Szent Imre keresztény iskolában a 2/a osztály és 2 covidos pedagógus van karanténban. A Kiss Árpád iskolában 4 diák covidos, itt várják a kontakt teszteredményeket. A nyírjesi MOSOLY-EGYMI-ben karanténba került az A. osztály és a Nyitnikék oviban működő gyógypedagógiai óvodai csoport. A Szabó Lőrinc iskolában 1 covidos diák és 8 karanténba helyezett van 1 tanár és 1 takarítónő mellett. A Balassiban délelőtt 2 diák és 3 pedagógus volt covidos, de itt már több megbetegedésről is hallani, teszteredményekre várunk. A Bölcsiben a Szivárvány és Pillangó csoport 1-1 szülői teszteredményére várunk. A Zeneiskolában 1 pedagógus covidos. Bezárt a Földhivatal is a covidos kollégák miatt

- írja a posztban.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

járvány

balassagyarmat

kórház

fertőzés