Újabb kerékpárút épül: az Ős-Dráva vidékén is lehet majd tekerni

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb kerékpárút épül: az Ős-Dráva vidékén is lehet majd tekerni

Az EuroVelo vasfüggöny-vonalának és a magyar kerékpárút-hálózatnak is része lett a természetközeli szakasz - írta meg a Magyar Építők.

Mintegy százötvenmillió forint értékben, európai uniós forrásból épült kerékpárút az ormánsági Tésenfán és környékén

- tájékoztatta a portált a Baranya Megyei Önkormányzat hétfőn.

Mint írták, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatásával megvalósult beruházás célja, hogy Bőközt, azaz Tésenfát és térségét bekapcsolja a kerékpárturizmus vérkeringésébe. A projektben a pécsi P+R Útépítő Kft. dolgozott a közbeszerzési adatok szerint.

A közel két kilométernyi kerékpárút és a kijelölt kerékpársávok segítik a térséget felkereső kerékpárosokat alternatív útvonalak kiválasztásában, hogy bejárhassák a természeti és építészeti értékekben gazdag tájegységet, kisebb és nagyobb körtúrákat tudjanak tenni.

Az európai és a magyar kerékpárút-hálózatnak is szerves része lesz

Az új útvonal, a nemzetközi EuroVelo13, és országos kerékpár-turisztikai hálózatok kiegészítő elemeként kapcsolódik az Ős-Dráva Kerékpárúthoz, amely

  • elektromos kerékpárkölcsönző,
  • -töltő,
  • és pihenő állomások rendszerét is tartalmazza.

A horvát határ közelében található Ormánság a Dunántúl és Baranya megye egyik gazdasági szempontból legjobban elmaradott térsége. A fejlesztés során a térség turizmusa lépett előre.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kerékpárút

ős-dráva

kerékpár útvonal

kerékpáros útvonal