Nagy fejlesztés indul hamarosan a Balatonnál: ezek a tervek

HelloVidék   
  Megosztom
Nagy fejlesztés indul hamarosan a Balatonnál: ezek a tervek

A beruházás nem csupán közlekedési célokat szolgál, hanem a turisztikai, üdülési célú kerékpározás feltételeit is egyaránt javítja a Balaton Bringakörút és a Kis-Balaton vonatkozásában.

Mintegy 10 kilométernyi kerékpárút fogja összekötni Balatonberényt Vörssel, megvan a kivitelező - szúrta ki a Magyar Építők honlapján az Infostart. A közbeszerzési adatok alapján hamarosan elrajtolhat a Somogy és Zala megye határánál található Balatonberény, Balatonszentgyörgy és Vörs közötti kerékpárút építése. A fejlesztést mintegy nettó 225 millió forintból a Reaszfalt Kft. végzi el, a projektet az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatja. A terveket a fejlesztésben részt vevő Magyar Közút Nzrt. és a három település önkormányzata megbízásából a Bonum Via Kft. készítette el.

A mintegy 10 kilométernyi kerékpáros kapcsolat (kerékpárút, irányhelyes kerékpársáv, kerékpárosbarát utca) megvalósításával járó projekt célja a biztonságos feltételek megteremtésével az érintett településeken a környezetkímélő kerékpáros közlekedés elterjedésének elősegítése.

A fejlesztés során többek között új kétirányú kerékpárutat építenek a 7501-es jelzésű holládi összekötő út nyugati - északi oldalán és a Mise út mellett Balatonszentgyörgy – Balatonberény között, annak északnyugati oldalán az úttal párhuzamosan vezetve is. Emellett már eddig is használt közutakon útirányjelző táblával, vagy belterületen kerékpáros nyomburkolati jelekkel jelölnek ki biztonságos pályát a biciklizőknek, illetve több leágazás is épül és csonka kerékpárutat is bekötnek a projektben készülő útvonalhoz.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

fejlesztés

bicikliút

kerékpárút