Megállapodás született: így népszerűsítik Magyarország legszebb épített örökségi helyszíneit

MTI   
  Megosztom
Megállapodás született: így népszerűsítik Magyarország legszebb épített örökségi helyszíneit

Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. (NÖF) és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a kölcsönös marketingtámogatás, a kastélyok, várak minősítési rendszerének közös kidolgozása érdekében, továbbá, hogy minél több hazai és nemzetközi turista ismerje meg és keresse majd fel Magyarország legszebb épített örökségi helyszíneit - közölték a szervezetek.

Mint írták, a turizmus újraépítésében kiemelt szerepe lesz a két szervezet együttműködésének, hiszen a jövőben még inkább felértékelődnek a szabadtéri programok és az olyan hazai attrakciók, mint a kastélyok, várak, kastélykertek és -parkok, amelyek lehetőséget biztosítanak a családoknak a feltöltődésre.

Az MTÜ nagy hangsúlyt fektet az örökségvédelmi helyszínek bemutatására, a NÖF pedig vezető szerepet tölt be a létesítmények állapotának megőrzésében, fejlesztésében és üzemeltetésében. Koordinációjában valósulnak meg a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram fejlesztései is, melyek keretében országszerte 30 műemlék (18 kastély és 12 vár) újul meg.

A közös célok érdekében kötött megállapodást március 17-én Glázer Tamás, a NÖF ügyvezető igazgatója és Könnyid László, az MTÜ vezérigazgató-helyettese írta alá.

Az együttműködés kiterjed a belföldi és a környező országokbeli marketingkampányokra és kommunikációs aktivitásokra, melyek során a NÖF kiemelt partnerként mutatja majd be a hozzá tartozó attrakciókat roadshow-kon, kiállításokon. Közös, a hazai kastélyokat és várakat bemutató kiadvány készült, amely hamarosan elérhető lesz a Tourinform irodákban és a NÖF kezelésében lévő intézményekben. A két szervezet együttműködik a kastélyok, várak turisztikai minősítési rendszerének kidolgozásában is, illetve a NÖF nagyközönségi kommunikációját az eddigieknél is szorosabban segítik a Tourinform hálózat irodái. Ezen felül az MTÜ kezelésében lévő keszthelyi Festetics-kastély is megjelenik elfogadóhelyként a NÖF Kastélykártya-programjában

- írták.

Glázer Tamás, a NÖF ügyvezető igazgatója a közleményben kifejtette, a történelmi örökséget láthatóbbá kell tenni és be kell kapcsolni az ország turisztikai vérkeringésébe, a várak és kastélyok pozícióját meg kell erősíteni a Kárpát-medence közösségi, kulturális és turisztikai életében.

A láthatóság és versenyképesség növelésében kiemelt szerepe van a tudásmegosztásnak, a kommunikációnak és a turisztikai marketing hatékony alkalmazásának itthon és a határokon túl is, ezek alapjai a most aláírt együttműködésnek

- tette hozzá.

Könnyid László, az MTÜ vezérigazgató-helyettese szerint közös feladatuk, hogy a marketingkommunikáció segítségével minél több turista megismerje ezeket a történelmi épületeket, nemzeti emlékhelyeket, és ha már lehet utazni, fel is keresse azokat.

Kitértek arra: jelentős utazási kedv érzékelhető a történelmi épületek és a hozzájuk tartozó parkok és kertek iránt. A kastélyok, várak, örökségvédelmi helyszínek népszerűségét mutatja, hogy 2020 júniustól a november 11-i lezárásokig folyamatosan megdőltek az egy évvel korábbi látogatószámok, az épületekben érvényben lévő szigorú létszámkorlát ellenére. Tavaly augusztusban csaknem 50 százalékkal többen keresték fel a NÖF kezelésében lévő létesítményeket, és népszerű a tavaly nyáron bevezetett, kedvezményeket és exkluzív tartalmakat biztosító Kastélykártya.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nemzeti Örökségvédelmi fejlesztési nonprofit kft.

magyar turisztikai Ügynökség

turisztika

belföldi turizmus