Nem semmi: a várfalon belül külön múzeumi negyedet kap ez a patinás város

HelloVidék   
  Megosztom
Nem semmi: a várfalon belül külön múzeumi negyedet kap ez a patinás város

Jól halad a Múzeumnegyed építése Sopronban. A beruházástól azt remélik, hogy a város még vonzóbbá válik majd a turisták számára. A munkálatokkal várhatóan 2022. március 31-ére készülnek el.

Három soproni Fő téri épület, a Fabricius-ház, Storno-ház és az egykor lakóházként funkcionáló Tábornokház összekapcsolásával egy komplex múzeumi egység alakul ki a Soproni Múzeumban. A projekt tavaly ősszel már elindult, várhatóan 2022. nyarára fejeződik be - A fejlesztés mintegy hárommilliárd forintból valósulhat meg a Nemzeti Kastély- és a Nemzeti Várprogram keretében.

Az elmúlt években - derült ki a Kisalföld cikkéből - már megújult a belváros térburkolata, valamint 25 épület homlokzatát állították helyre, ezáltal a belváros rendezettebb képet mutat. Felújították a Várfalsétányt és a Lenck-villát, valamit a múlt évben a Szent Mihályi templomot is újraszentelték.

A Múzeumnegyed a fejlesztések koronája lehet

A beruházás legfontosabb eleme, hogy összekötik a Storno-, a Tábornok- és a Fabricius-házakat – nyilatkozta Kőműves János a Múzeumnegyed projektvezetője. A kivitelezés végeztével a három épület egy egységes kiállítótérként üzemel majd.

A nagyobbik kihívást a középső épület, a Tábornok-ház udvarának a lefedése jelenti, ami egy enyhe lejtésű, donga üvegfelületet kap majd acél tartószerkezettel. Az épületeknek a teljes gépészeti és villamossági felújítása megtörténik, a szakemberek teljes vezetékcserét végeznek

– részletezte a projektvezető, majd hozzátette, a paloták teljes felújítása mellett egy új légtechnikailag szabályzott rendszert alakítanak ki, tehát a fűtés és a hűtés egységesen fog működni. Felújítják a függőkertet is, ami az alsó Várfalsétánynál egy szinttel feljebb található. Ez a turisztikai látványosság, egy nyugodt pihenőhely lesz a látogatók számára.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

múzeumnegyed

sopron