Fontos határidő közeleg: mutatjuk, meddig lehet használni a helyközi bérleteket

MTI   
  Megosztom
Fontos határidő közeleg: mutatjuk, meddig lehet használni a helyközi bérleteket

A havi és második félhavi bérleteket alapesetben a következő hónap ötödikéig használhatják a közösségi közlekedési szolgáltatók utasai. Az érvényességi határnap áprilisban így húsvéthétfőre esne. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium az ünnep utáni pénztári torlódások elkerülése érdekében arról rendelkezett, hogy a márciusi bérleteket 2021. április 7-én éjfélig fogadják el a helyközi autóbuszokon és vonatokon.

Intézkedés hiányában a húsvéti hosszú hétvége után sokan egyszerre vásárolnák meg új bérleteiket, meghosszabbodhatna a várakozási idő a jegypénztáraknál. A járványhelyzetben a sorban állást is lehetőség szerint érdemes elkerülni.

Az utasok biztonsága és színvonalasabb kiszolgálása érdekében az innovációs tárca két nappal meghosszabbította a márciusi havi és második félhavi dolgozó- és tanulóbérletek érvényességi idejét. A tárca azt javasolja a közlekedőknek, hogy ha tehetik, éljenek a szolgáltatók által biztosított elektronikus, online jegyvásárlási lehetőségekkel.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

utazás

helyközi bérlet

húsvét

járványhelyzet