Tavaszi üzemmódra kapcsolt a város: szinte zarándokhellyé vált a balatonfűzfői tojásfa

HelloVidék   
  Megosztom
Tavaszi üzemmódra kapcsolt a város: szinte zarándokhellyé vált a balatonfűzfői tojásfa

2013-ban civil kezdeményezésre a Balatonfűzfő–Litér Turisztikai Egyesület ékítette fel először a Béke téri kis nyírfát, s ez azóta hagyománnyá vált a településen. A fa különlegessége, hogy a tojásokra sokan felírják a nevüket, az évszámot és a település nevét, ahonnan érkeztek - írja a veol.hu.

Ahogy a portál írja, az országos publicitást kapó tojásfa azóta zarándokhellyé vált, amit a tojások feliratai is bizonyítanak. A környékbeli és távolabbi településekről is folyamatosan jönnek látogatók, s helyeznek újabb és újabb színes remekműveket a fára.

A fűzfőiek büszkék rá, hogy kezdeményezésüket több helyen is átvették. Hímes tojást bárki elhelyezhet a fűzfőfürdői tojásfára, a városvezetés azonban mindenkitől kéri, hogy tartsa be az aktuális járványügyi szabályokat

- írja a portál.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tojásfa

balatonfűzfő

nyírfa

hagyomány

húsvét

tojások