Lezárják bizonyos járművek elől a Tolcsva-patak-hidat: mutatjuk miért, itt vannak a részletek

HelloVidék   
  Megosztom
Lezárják bizonyos járművek elől a Tolcsva-patak-hidat: mutatjuk miért, itt vannak a részletek

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2021. április 7., keddtől határozatlan ideig lezárja a 3,5 tonnánál nehezebb járművek elől a 37135-ös jelű Háromhuta bekötőút Középhuta és Újhuta között található Tolcsva-patak-hidat - írta meg a boon.hu.

Ahogy a portál írja, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a jogszabályi előírások szerint valamennyi kezelésébe tartozó hídon meghatározott időszakonként részletes műszaki vizsgálatot végez. A Középhuta és Újhuta között található Tolcsva-patak-hídon végzett legutóbbi vizsgálat nyomán a szakemberek a forgalom biztonságát szem előtt tartva 3,5 tonnás súlykorlátozást vezetnek be a hídon.

A súlykorlátozást meghaladó méretű járművek számára nincs terelőútvonal a helyszíni adottságok miatt, ugyanakkor a híd előtt megvizsgálják egy ideiglenes autóbuszforduló kialakításának lehetőségét. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. mindent megtesz annak érdekében, hogy a híd teljes körű felújítását a lehető leghamarabb elindíthassa, addig is szakértők bevonásával vizsgálják meg, hogy milyen ideiglenes beavatkozásokkal lehet a súlykorlátozást mérsékelni a hídon

- írta meg a lap.

A korlátozás idejére a közlekedők türelmét és megértését kérik a szakemberek, a hídzárat az ő biztonságuk érdekében vezetik be.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

lezárás

útlezárás

háromhuta

középhuta

újhuta

tolcsva-patak

híd

hídlezárás

magyar közút nonprofit zrt.