Jó hír az evezés szerelmeseinek: ezeken a dunántúli folyókon biztos lehet vízitúrázni

HelloVidék   
  Megosztom
Jó hír az evezés szerelmeseinek: ezeken a dunántúli folyókon biztos lehet vízitúrázni

A télies kitérőt követően ismét visszatér a tavaszi idő. A mai nappal jelentős enyhülés veszi kezdetét: a nappali felmelegedés erősödik, és éjszakai fagyok is egyre kevesebb helyen valószínűek. A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság mai jelentése szerint a jelenlegi vízjárás alapján a Rába és a Mura is alkalmas lehet vízitúrázásra. Úgyhogy, kalandra fel!

A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság mai jelentése szerint a jelenlegi vízjárás alapján a Rába és a Mura is alkalmas lehet vízitúrázásra. A szakemberek ugyanakkor felhívják a figyelmet arra, hogy mindkét folyónk veszélyes, vadvízi jellegű, ezért a túrázást csak kellő jártassággal rendelkező vezetővel javasolják.

Kinek ajánljuk a kenutúrázást?

Kezdőknek és középhaladóknak csak profi túravezetés mellett, alapos betanítással, sportos hozzáállással. Ha rutinosak vagytok, akkor is ajánlott, hogy legyen veletek valaki, aki jól ismeri a Rábát vagy a Murát. Több kettétört kenut láttunk itt, mint összesen. És ne szégyelljük kimondani: hiába vagy vérprofi, ha nem tudod mi jön a következő kanyarban, a vadvízi jellegű folyóinkon bárhol borulhatsz.

Mit érdemes tudni a Rábáról, ha kenutúrázni szeretnék?

Azt, hogy gyönyörködtet, de nem viccel. Ha áradni kezd, ne indulj el. A vadvízi túrázáshoz hasznos információkat a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság honlapján találtok, itt tájékozódhattok a Rába Szentgotthárd és Sárvár közötti szakaszának vízjárásáról!

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kenu

rába

mura