Jó hír az evezés szerelmeseinek: ezeken a dunántúli folyókon biztos lehet vízitúrázni

HelloVidék   
  Megosztom
Jó hír az evezés szerelmeseinek: ezeken a dunántúli folyókon biztos lehet vízitúrázni

A télies kitérőt követően ismét visszatér a tavaszi idő. A mai nappal jelentős enyhülés veszi kezdetét: a nappali felmelegedés erősödik, és éjszakai fagyok is egyre kevesebb helyen valószínűek. A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság mai jelentése szerint a jelenlegi vízjárás alapján a Rába és a Mura is alkalmas lehet vízitúrázásra. Úgyhogy, kalandra fel!

A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság mai jelentése szerint a jelenlegi vízjárás alapján a Rába és a Mura is alkalmas lehet vízitúrázásra. A szakemberek ugyanakkor felhívják a figyelmet arra, hogy mindkét folyónk veszélyes, vadvízi jellegű, ezért a túrázást csak kellő jártassággal rendelkező vezetővel javasolják.

Kinek ajánljuk a kenutúrázást?

Kezdőknek és középhaladóknak csak profi túravezetés mellett, alapos betanítással, sportos hozzáállással. Ha rutinosak vagytok, akkor is ajánlott, hogy legyen veletek valaki, aki jól ismeri a Rábát vagy a Murát. Több kettétört kenut láttunk itt, mint összesen. És ne szégyelljük kimondani: hiába vagy vérprofi, ha nem tudod mi jön a következő kanyarban, a vadvízi jellegű folyóinkon bárhol borulhatsz.

Mit érdemes tudni a Rábáról, ha kenutúrázni szeretnék?

Azt, hogy gyönyörködtet, de nem viccel. Ha áradni kezd, ne indulj el. A vadvízi túrázáshoz hasznos információkat a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság honlapján találtok, itt tájékozódhattok a Rába Szentgotthárd és Sárvár közötti szakaszának vízjárásáról!

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kenu

rába

mura