Brutális szél várható a vízpartok közelében is: mutatjuk, hol lépett érvénybe másodfokú viharjelzés

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális szél várható a vízpartok közelében is: mutatjuk, hol lépett érvénybe másodfokú viharjelzés

Az előrejelzések szerint a hidegfront eléri a Balaton és a Velencei-tó térségét is. Hétfő estig a gyenge-mérsékelt (5-20 km/h) délnyugati, déli szelet gyakran élénk (25-40 km/h), időnként egy-egy erős (40-45 km/h) lökés kísérheti. Délnyugat felől egy záporos csapadék vonul északkelet felé, amelynek hatására szintén erős( 40-45 km/h) lökések fordulhatnak elő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tavi viharjelzése szerint átmenetileg a front előtt mindenütt gyengül (5-25 km/h) a szél. Estére viszont markáns hidegfront érkezik feltámadó, a Balatonnál már viharossá fokozódó északnyugati( 60-70 km/h, nyugaton 80 km/h) széllel.

Délnyugat felől fokozatosan megvastagszik a felhőzet, beborul az ég. Délnyugat felől záporos csapadék érkezhet, majd később inkább kisebb eső fordulhat elő. Estétől a fronttal először a térség nyugati felébe érkezik intenzívebb zápor, eső. Kora este még 11, 12 fok várható, majd gyorsan visszaesik a hőmérséklet és késő estére már 6, 7 fok köré hűl le a levegő.

  • A Balaton Siófoknál 10, a Velencei-tó Agárdnál 8 fokos.
  • Balaton nyugati medence: az elsőfokú viharjelzés érvényes.
  • Balaton középső medence: az elsőfokú viharjelzés érvényes.
  • Balaton keleti medence: a másodfokú viharjelzés érvényes.
  • Velencei-tó: az elsőfokú viharjelzés érvényes.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

viharjelzés

hidegfront

időjárás

időjárás előrejelzés

balaton

velencei-tó

eső

szél

zivatar