Brutális szél várható a vízpartok közelében is: mutatjuk, hol lépett érvénybe másodfokú viharjelzés

HelloVidék   
  Megosztom
Brutális szél várható a vízpartok közelében is: mutatjuk, hol lépett érvénybe másodfokú viharjelzés

Az előrejelzések szerint a hidegfront eléri a Balaton és a Velencei-tó térségét is. Hétfő estig a gyenge-mérsékelt (5-20 km/h) délnyugati, déli szelet gyakran élénk (25-40 km/h), időnként egy-egy erős (40-45 km/h) lökés kísérheti. Délnyugat felől egy záporos csapadék vonul északkelet felé, amelynek hatására szintén erős( 40-45 km/h) lökések fordulhatnak elő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tavi viharjelzése szerint átmenetileg a front előtt mindenütt gyengül (5-25 km/h) a szél. Estére viszont markáns hidegfront érkezik feltámadó, a Balatonnál már viharossá fokozódó északnyugati( 60-70 km/h, nyugaton 80 km/h) széllel.

Délnyugat felől fokozatosan megvastagszik a felhőzet, beborul az ég. Délnyugat felől záporos csapadék érkezhet, majd később inkább kisebb eső fordulhat elő. Estétől a fronttal először a térség nyugati felébe érkezik intenzívebb zápor, eső. Kora este még 11, 12 fok várható, majd gyorsan visszaesik a hőmérséklet és késő estére már 6, 7 fok köré hűl le a levegő.

  • A Balaton Siófoknál 10, a Velencei-tó Agárdnál 8 fokos.
  • Balaton nyugati medence: az elsőfokú viharjelzés érvényes.
  • Balaton középső medence: az elsőfokú viharjelzés érvényes.
  • Balaton keleti medence: a másodfokú viharjelzés érvényes.
  • Velencei-tó: az elsőfokú viharjelzés érvényes.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

viharjelzés

hidegfront

időjárás

időjárás előrejelzés

balaton

velencei-tó

eső

szél

zivatar