Kerékpáros kikapcsolódás: tematikus élménytúra indul a Velencei-tó körül

MTI   
  Megosztom
Kerékpáros kikapcsolódás: tematikus élménytúra indul a Velencei-tó körül

Hazáért Körút címmel tematikus élménytúrára hívja az 5-8. osztályos korosztályt rendhagyó pedagógia program keretében a Velencei-tó térségében a kápolnásnyéki Vörösmarty Emlékház, a gárdonyi Gárdonyi Emlékház, a pákozdi Katonai Emlékpark-Nemzeti Emlékhely és a kápolnásnyéki Halász-kastély.

Sajtóközleményük szerint a foglalkoztatás-vezetők képzését követően várhatóan szeptemberben indul a program. A biciklizéssel egybekötött tematikus élménytúra keretein belül a diákok megismerhetik Vörösmarty Mihálynak, a Szózat költőjének és Gárdonyi Gézának, az Egri csillagok írójának szülőhelyét, felidézhetik a pákozd-pátka-sukorói csata eseményeit Pákozdon és megtudhatják, hogyan kötődött Schweidel József aradi vértanú a kápolnásnyéki Halász-kastély történetéhez.

A pedagógiai programot bemutató online konferencián L. Simon László országgyűlési képviselő kiemelte:

Görög István, a Katonai Emlékpark ügyvezetője elmondta, hogy hosszú évek előkészítő munkája kapott most új lendületet a Honvédelmi Minisztérium hathatós támogatásával. A programhoz kapcsolódó módszertani anyagot és foglalkoztató füzetet a szerző, Rodics Eszter, a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola elnöke mutatta be.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

velencei-tó

hazaért körút

vörösmarty emlékház

gárdonyi emlékház

katonai emlékpark-nemzeti emlékhely

kápolnásnyéki halász-kastély