Kerékpáros kikapcsolódás: tematikus élménytúra indul a Velencei-tó körül

MTI   
  Megosztom
Kerékpáros kikapcsolódás: tematikus élménytúra indul a Velencei-tó körül

Hazáért Körút címmel tematikus élménytúrára hívja az 5-8. osztályos korosztályt rendhagyó pedagógia program keretében a Velencei-tó térségében a kápolnásnyéki Vörösmarty Emlékház, a gárdonyi Gárdonyi Emlékház, a pákozdi Katonai Emlékpark-Nemzeti Emlékhely és a kápolnásnyéki Halász-kastély.

Sajtóközleményük szerint a foglalkoztatás-vezetők képzését követően várhatóan szeptemberben indul a program. A biciklizéssel egybekötött tematikus élménytúra keretein belül a diákok megismerhetik Vörösmarty Mihálynak, a Szózat költőjének és Gárdonyi Gézának, az Egri csillagok írójának szülőhelyét, felidézhetik a pákozd-pátka-sukorói csata eseményeit Pákozdon és megtudhatják, hogyan kötődött Schweidel József aradi vértanú a kápolnásnyéki Halász-kastély történetéhez.

A pedagógiai programot bemutató online konferencián L. Simon László országgyűlési képviselő kiemelte:

Görög István, a Katonai Emlékpark ügyvezetője elmondta, hogy hosszú évek előkészítő munkája kapott most új lendületet a Honvédelmi Minisztérium hathatós támogatásával. A programhoz kapcsolódó módszertani anyagot és foglalkoztató füzetet a szerző, Rodics Eszter, a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola elnöke mutatta be.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

velencei-tó

hazaért körút

vörösmarty emlékház

gárdonyi emlékház

katonai emlékpark-nemzeti emlékhely

kápolnásnyéki halász-kastély