Újabb úti cél a nyárra: megújult látnivalókkal, új kalandokkal várja felfedezőit a fertő-táj

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb úti cél a nyárra: megújult látnivalókkal, új kalandokkal várja felfedezőit a fertő-táj

A Fertő-táj ékkövei projekt a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsának vezetésével, a Magyar Turisztikai Ügynökség és az érintett hat önkormányzat együttműködésében valósult meg. A GINOP-7.1.6-16-2017-00003 projekt keretében összesen 406 millió forint vissza nem térítendő európai uniós forrásból gazdagodott Fertőboz, Hidegség, Fertőhomok, Hegykő, Fertőszéplak és Sarród egy-egy nevezetessége, emellett új szolgáltatásokkal, programcsomagokkal, vezetett túrákkal és információs anyagokkal is várják a kikapcsolódni vágyókat.

A Fertő-tó, a környező táj és települések nem csak hihetetlen természeti értékeikkel, de gazdag kulturális kincseikkel és épített örökségükkel is páratlan utazási élményeket nyújtanak az ide látogatóknak. A környék látnivalóinak felfedezéséhez a Fertő-táj ékkövei projekt jóvoltából most számtalan segítséget kaphatnak az utazók. Legyen szó kicsikről, nagyokról, természetkedvelőkről vagy a hagyományok nyomában járó utazókról, a Fertő-táj mindenki számára tartogat meglepetéseket, mindenkit szeretettel várunk

– kezdte az ismertetést Ivanics Ferenc, a Világörökség Egyesület elnöke.

A hat ékkő felfedezésében nyújt segítséget többek között a legkisebbeknek készült „Színezd ki a Fertő-tájat” kifestőkönyv, a pedagógusoknak és a szervezett kirándulások kedvelőinek készült „Fertő-táj útikalauz”, egy könnyedén zsebre tehető leporelló a legfontosabb érdekességekkel, emellett minden utazó számára elérhető az összesen tízezer példányban elkészült „Világörökség útlevél” is, amely hatnyelvű idegenvezető alkalmazással kiegészülve kalauzolja végig az utazókat a környéken.

Világörökség útlevél – zsebünkben a Fertő-táj

Két nyelvi verzióban, magyar-német, és angol-román-olasz-szlovák nyelven készült el a „Világörökség útlevél”, amely több szempontból is hasznos kiegészítője a Fertő-táji barangolásoknak. Az útlevél végigkalauzolja az utazókat a környék látnivalóin, köztük az együttműködésben résztvevő és projekt keretében megálmodott vagy felújított világörökségi helyszíneken. Az egyes megállóknál pecséteket gyűjthetnek útlevelükbe a túrázók. Bár az élmények önmagukban is garantálják a tartalmas kikapcsolódást, az összegyűjtött pecsétekért cserbe ajándékkal gazdagodhatnak mindazok, akik az útlevélben szereplő tíz látnivalóból legalább hatot felkerestek. Az útlevéllel a benne szereplő turisztikai látnivalók kedvezménnyel látogathatóak.

Megszerzéséhez nem kell mást tenni, mint meglátogatni az egyik nevezetességet, és átvenni egyet az összesen tízezer példányban készült útlevélből. A vendégek a különböző helyszínek felkeresésekor az ott dolgozó munkatáraktól kapják meg a pecsétet, a hidegségi Papkertben és a fertőbozi Gloriette-kilátónál viszont az útlevéltulajdonosok saját maguk pecsételhetnek útlevelükbe az ott elhelyezett kültéri pecsétpontokon.

Hol lehet hozzájutni a világörökség útlevélhez?

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fertő-táj

világörökség magyar tanácsa

magyar turisztikai ügynökség

fertőboz

hidegség

fertőhomok

hegykő

fertőszéplak

sarród