Mecsek-Völgység-Hegyhát LEADER HACS (x)

PR   
  Megosztom
Mecsek-Völgység-Hegyhát LEADER HACS (x)

Mecseki óriás kaland/Mecsekkincs

Komlói és Hegyháti járások területe (Bikal, Hosszúhetény) + Mecseknádasd település

A fejlesztés tartalma:

A projektben 7 db partner vesz részt: Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület, Kárászért Egyesület, Magyaregregy Község Önkormányzat, Hosszúhetényi Településüzemeltetési Nonprofit Kft., Bikal Szolgáltató Nonprofit Kft., Alsómocsolád Község Önkormányzata, Mecseknádasdi Szőlő- és Bortermelők Egyesület. Az együttműködés a LEADER Helyi Akciócsoportok együttműködési tevékenységeinek előkészítése és megvalósítása című, VP6-19.3.1-17 kódszámú felhívás keretében valósul meg. Az elnyert támogatási összeg 19 011 763 forint.

3 db több méter magas, faóriás szobor készült el, melyek Hosszúhetényben, Mecseknádasdon és Bikalon kerültek elhelyezésre, jellemzően turisztikailag frekventált helyen. A szobrok célja, hogy a térségben turisztikai attrakciót képviseljenek. Az óriás szobrokhoz „túraútvonal”, kincskereső túra, játék vezet. A térségben felállításra került több Kincsesház, melyek előtt tábla áll:

A játékhoz készültek díszes játéklapok, igazolványok.

A játékra induló megkapja az igazolványt, a játékleírást egy tarisznyába, melyet szintén a pályázat keretében készítettünk el.

A játék teljesítést követően kitűzőt kap a túrázó, valamint a helyi kincsekből választhat a tarisznyájába valamilyen, helyi terméket.

1000 db mesekönyvet is nyomtattunk a projekt keretében, melyeket szintén a Kincsesházak ajándékul adnak a sikeres túrázónak, illetve egy kártyajáték is kivitelezésre került.

A fejlesztés megvalósítását követően egy 3 helyszínes óriás találkozó rendezvényt kívánunk megvalósítani 2021. május 29-én, melyre a pandémia miatt, valószínűleg csökkentett tartalomban fog sor kerülni.

A projekt célja a térség turizmusának fejlesztése. Eredményként fog jelentkezni, hogy a turisztikai szolgáltatók ezt a fejlesztést az idelátogató turisták számára ki fogják ajánlani, mely révén plusz alternatív jövedelemre fognak szert tenni. A térségi turisztikai arculatot ez a projekt átalakítja, szinte védjeggyé, brandé fognak válni az óriások. Természetesen a helyiek számára is hívogató lesz a projekt által kínált kikapcsolódási, túrázási lehetőség. A túrák alkalmával a helyi nevezetességeket is meglátogatják a programban részt vevők.

(x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

turizmus

fejlesztés

túra