Meglepő, mit okozott a kijárási korlátozás: ez történt a magyar utakon

Pénzcentrum   
  Megosztom
Meglepő, mit okozott a kijárási korlátozás: ez történt a magyar utakon

Jóval kevesebb személysérüléses közúti baleset volt 2020-ban, mint az azt megelőző 13 évben - derül ki a KSH adataiból.

2020-ban, vélhetően a járványhelyzet miatt elrendelt kijárási korlátozások miatt, meglepően alacsony volt a személysérüléses közúti balesetek száma Magyarországon. A KSH friss statisztikái szerint összesen 13778 esetet regisztráltak a hatóságok a tavalyi évben.

Mint az az alábbi ábrán is jól látható, ez komoly csökkenés a 2007-ben mért esetszámhoz viszonyítva (20635), de trend-törést jelent az elmúlt évek stagnáló (de inkább lassan növekvő) statisztikáihoz viszonyítva is. Nagy kérdés ugyanakkor mi várható az idei évben, illetve jövőre, ha teljesen eltörlik majd a korlátozó intézkedéseket.

Forrás: MTI
Forrás: MTI

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

ksh

koronavírus

kijárási korlátozás

autóbaleset