Hoppá: hamarosan búcsút inthetünk az ingyenes parkolásnak a közterületeken

HelloVidék   
  Megosztom
Hoppá: hamarosan búcsút inthetünk az ingyenes parkolásnak a közterületeken

A járványhelyzet javulása miatt egy-két héten belül várhatóan megszűnik az ingyenes parkolás a közterületeken, és visszaáll a korábbi rend, tehát ismét fizetni kell a várakozásért - értesült róla a Magyar Nemzet.

Javul a járványhelyzet, ezért egy-két héten belül megszűnik az ingyenes parkolás a magyar közterületeken, és visszaáll a korábbi rend, vagyis ismét fizetni kell a várakozásért – írja a Magyar Nemzet.

A koronavírus-járvány első hullámában, a javuló adatok miatt 2020. július és november között már egyszer megszűnt a veszélyhelyzet. Ezzel együtt az ingyenes közterületi parkolás lehetősége is, amelyet a pandémia harmadik hulláma miatt, 2020 novemberétől azonban ismét bevezettek, és ez azóta is tart.

Ellenzéki városvezetők már régóta sürgetik, hogy a kormány szüntesse meg az ingyenes parkolást, mivel az hatalmas bevételkiesést okoz az önkormányzatoknak, és parkolóhelyeket is nehéz emiatt találni. De nemcsak ellenzékiek voltak elégedetlenek - írja a HVG, hanem például Székesfehérvár fideszes vezetője, Cser-Palkovics András is, aki azért sürgette a helyzet változtatását, mert a város havonta 20-30 millió forinttól esik el miatta, de hasonló véleményen volt a szintén kormánypárti kaposvári polgármester, Szita Károly is.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

ingyenes parkolás

covid-19

vészhelyzet

kijárási korlátozás