Hoppá: hamarosan búcsút inthetünk az ingyenes parkolásnak a közterületeken

HelloVidék   
  Megosztom
Hoppá: hamarosan búcsút inthetünk az ingyenes parkolásnak a közterületeken

A járványhelyzet javulása miatt egy-két héten belül várhatóan megszűnik az ingyenes parkolás a közterületeken, és visszaáll a korábbi rend, tehát ismét fizetni kell a várakozásért - értesült róla a Magyar Nemzet.

Javul a járványhelyzet, ezért egy-két héten belül megszűnik az ingyenes parkolás a magyar közterületeken, és visszaáll a korábbi rend, vagyis ismét fizetni kell a várakozásért – írja a Magyar Nemzet.

A koronavírus-járvány első hullámában, a javuló adatok miatt 2020. július és november között már egyszer megszűnt a veszélyhelyzet. Ezzel együtt az ingyenes közterületi parkolás lehetősége is, amelyet a pandémia harmadik hulláma miatt, 2020 novemberétől azonban ismét bevezettek, és ez azóta is tart.

Ellenzéki városvezetők már régóta sürgetik, hogy a kormány szüntesse meg az ingyenes parkolást, mivel az hatalmas bevételkiesést okoz az önkormányzatoknak, és parkolóhelyeket is nehéz emiatt találni. De nemcsak ellenzékiek voltak elégedetlenek - írja a HVG, hanem például Székesfehérvár fideszes vezetője, Cser-Palkovics András is, aki azért sürgette a helyzet változtatását, mert a város havonta 20-30 millió forinttól esik el miatta, de hasonló véleményen volt a szintén kormánypárti kaposvári polgármester, Szita Károly is.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

ingyenes parkolás

covid-19

vészhelyzet

kijárási korlátozás