Kitiltják az autókat a sétányról: estétől csak gyalogosok közlekedhetnek itt Siófokon

HelloVidék   
  Megosztom
Kitiltják az autókat a sétányról: estétől csak gyalogosok közlekedhetnek itt Siófokon

Siófokon életbe lépett a közterületi behajtási rendelet: este nyolc és reggel hat óra között senki nem közlekedhet a Petőfi sétányon autóval az üdülővendégek védelme érdekében. Aki a tilalmat megszegi, legalább harmincezer forintos bírságra számíthat.

Életbe lépett Siófokon a közterületi behajtási rendelet, ami szabályozza a Petőfi sétány közlekedését, és a célja a gyalogosok, az üdülővendégek védelme, a balesetek elkerülése, írja az infostart.hu.

A sétány területére behajtani kizárólag engedély birtokában lehet. Az itt üzemelő vállalkozások áruszállításának segítése érdekében két szabad sávot is biztosított nekik az önkormányzat: bárki behajthat reggel 6 és 9 óra között, valamint 13 és 16 óra között a sétányra. A két idősávon kívüli időszakban kizárólag engedéllyel lehet a sétányon közlekedni vagy gépjárművel tartózkodni.

Ha valaki a behajtási tilalmat megszegi, az szabályszegésnek minősül, a rendőrség, illetve a közterület-felügyelő helyszíni bírságot szab ki mérlegelési lehetőség nélkül, de közigazgatási eljárást is kezdeményezhet a gépjármű vezetőjével vagy üzembentartójával szemben. A szabályszegés bírságtétele jelenleg 30 ezer forint.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

balaton

siófok

petőfi sétány

rendelet

közterület

tiltás

tilalom

bírság

utazás belföldön

üdülővendégek

turisták

gépjármű