A pünkösdi rossz idő ennek is betett: agyoncsapta vidéken is a teltházakat

HelloVidék   
  Megosztom
A pünkösdi rossz idő ennek is betett: agyoncsapta vidéken is a teltházakat

Néhány szállodában majdnem teltház volt, de sokan az utolsó pillanatra hagyták a foglalást a védettségi kártyájuk érkezésétől tették függővé az utazásukat. A rossz idő azonban betett a falusi turizmusnak is.

Az ATV Híradó szerint a pünkösdi hosszú hétvégén a nagyobb fürdőhelyeken nagyjából megteltek a hazai vidéki szállodák is. Néhány szállodában pedig majdnem teltház volt. Sokan az utolsó pillanatra hagyták a foglalást a védettségi kártyájuk érkezésétől tették függővé az utazásukat.

A zalakarosi Aphrodite Wellness Hotelben az utolsó pillanatban foglalták le a szobákat: csaknem egy nap alatt lett majdnem teltház. Virágné Bálint Mária, igazgató híradónknak azt mondta: úgy érezte, az emberek bizonytalanok.

Harkányban kinyitott a fürdő, ám ennek ellenére a szokásos nagy tömeg elmaradt a szállodákban.

Az elmúlt pünkösdi foglalásokhoz képest kevesen voltak, most főleg a törzsvendégeink érkeztek

– nyilatkozta el híradónknak Béda Pál, az Ametiszt Hotel tulajdonosa.

A hajdúszoboszlói Hotel Silverben sem volt teltház. A pandémia miatt elmaradtak a külföldi vendégek. Nutiu Judit, a szálloda menedzsere híradónknak azt mondta, a hosszú hétvégén 70-80 százalékos volt a telítettségük.

A rossz idő viszont most betett a falusi turizmusnak. Hiába készültek Kistolmácson is, a 15 fok körüli hőmérséklet nem csábította a turistákat a tópartra.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

turizmus

szálloda

falusi turizmus