Jó hír a Balatonra utazóknak: elfelejthetik itt a pótlóbuszokat

HelloVidék   
  Megosztom
Jó hír a Balatonra utazóknak: elfelejthetik itt a pótlóbuszokat

Május 31-től már nem kell pótlóbuszokra átszállniuk a Budapest-Tapolca-Székesfehérvár vonalon utazóknak, hétfőtől újraindul a vonatközlekedés Székesfehérvár és Balatonfüred között. Ismét közvetlen vonatok közlekednek Budapesttől Tapolcáig. A Kék Hullám sebesvonatok kétóránként közlekednek Budapest-Déli és Tapolca között, a Katica sebesvonatok hétvégén kétóránként közlekednek a Déli pályaudvar és Balatonfüred között. Mutatjuk a további részleteket.

A Budapest–Székesfehérvár–Tapolca vonalon utazóknak május 31-től már nem kell pótlóbuszokra átszállniuk, hétfőtől újraindul a vonatközlekedés Székesfehérvár és Balatonfüred között. Ismét közvetlen vonatok közlekednek Budapesttől Tapolcáig. A nyári menetrend kezdetéig az északi partra a korábbi évekből jól ismert járatokkal lehet utazni. A Kék Hullám sebesvonatok kétóránként közlekednek Budapest-Déli és Tapolca között, a Katica sebesvonatok hétvégén kétóránként közlekednek a Déli pályaudvar és Balatonfüred között, hétköznap naponta két pár vonat közlekedik. Pénteken és hétvégén Tekergő gyorsvonatok is közlekednek a Déli és Tapolca között.

A felsővezeték bekapcsolásáig a villanymozdonyokat Székesfehérváron cserélik dízelre, ezen műveletet a nyári menetrend bevezetésétől (június 19-től) már Balatonfüreden végzik el. Így akkortól mintegy 10 perccel rövidül majd a menetidő, és a dízelmozdony helyett csendesebb, környezetbarátabb villamosvontatással, valamint FLIRT motorvonatokkal lehet eljutni a Balaton északi fővárosába. A villamosítás eredményeképpen sűrűbb és gyorsabb eljutást kínál a vasútvállalat június 19-től.

Az észak-balatoni vonal egy szakaszán, Szabadbattyán és Balatonfüred között a vasútvillamosítás utómunkáit végzik el. Emiatt június 7-én és 8-án éjszakánként egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Székesfehérvár és Balatonfüred között pótlóbusszal kell utazni a Székesfehérvárról 3:40-kor Tapolcára és a Balatonfüredre 23 órakor induló vonat helyett. Ugyancsak pótlóbusz viszi az utasokat a Balatonfüredről Székesfehérvárra 3:13-kor, 20:45-kor és 21:43-kor induló vonat helyett.

A részletes menetrend itt található: https://bit.ly/3yEQ8RL

Címlapkép és fotó: MÁV, MÁV-START

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

vonat

közlekedés

pótlóbusz

balaton

tapolca

balatonfüred

sebesvonat

katica

kék hullám

déli pályaudvar

budapest