Jó hír a Balatonra utazóknak: elfelejthetik itt a pótlóbuszokat

HelloVidék   
  Megosztom
Jó hír a Balatonra utazóknak: elfelejthetik itt a pótlóbuszokat

Május 31-től már nem kell pótlóbuszokra átszállniuk a Budapest-Tapolca-Székesfehérvár vonalon utazóknak, hétfőtől újraindul a vonatközlekedés Székesfehérvár és Balatonfüred között. Ismét közvetlen vonatok közlekednek Budapesttől Tapolcáig. A Kék Hullám sebesvonatok kétóránként közlekednek Budapest-Déli és Tapolca között, a Katica sebesvonatok hétvégén kétóránként közlekednek a Déli pályaudvar és Balatonfüred között. Mutatjuk a további részleteket.

A Budapest–Székesfehérvár–Tapolca vonalon utazóknak május 31-től már nem kell pótlóbuszokra átszállniuk, hétfőtől újraindul a vonatközlekedés Székesfehérvár és Balatonfüred között. Ismét közvetlen vonatok közlekednek Budapesttől Tapolcáig. A nyári menetrend kezdetéig az északi partra a korábbi évekből jól ismert járatokkal lehet utazni. A Kék Hullám sebesvonatok kétóránként közlekednek Budapest-Déli és Tapolca között, a Katica sebesvonatok hétvégén kétóránként közlekednek a Déli pályaudvar és Balatonfüred között, hétköznap naponta két pár vonat közlekedik. Pénteken és hétvégén Tekergő gyorsvonatok is közlekednek a Déli és Tapolca között.

A felsővezeték bekapcsolásáig a villanymozdonyokat Székesfehérváron cserélik dízelre, ezen műveletet a nyári menetrend bevezetésétől (június 19-től) már Balatonfüreden végzik el. Így akkortól mintegy 10 perccel rövidül majd a menetidő, és a dízelmozdony helyett csendesebb, környezetbarátabb villamosvontatással, valamint FLIRT motorvonatokkal lehet eljutni a Balaton északi fővárosába. A villamosítás eredményeképpen sűrűbb és gyorsabb eljutást kínál a vasútvállalat június 19-től.

Az észak-balatoni vonal egy szakaszán, Szabadbattyán és Balatonfüred között a vasútvillamosítás utómunkáit végzik el. Emiatt június 7-én és 8-án éjszakánként egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Székesfehérvár és Balatonfüred között pótlóbusszal kell utazni a Székesfehérvárról 3:40-kor Tapolcára és a Balatonfüredre 23 órakor induló vonat helyett. Ugyancsak pótlóbusz viszi az utasokat a Balatonfüredről Székesfehérvárra 3:13-kor, 20:45-kor és 21:43-kor induló vonat helyett.

A részletes menetrend itt található: https://bit.ly/3yEQ8RL

Címlapkép és fotó: MÁV, MÁV-START

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

vonat

közlekedés

pótlóbusz

balaton

tapolca

balatonfüred

sebesvonat

katica

kék hullám

déli pályaudvar

budapest