Nekiment a medve a tusnádfürdői kürtőskalácsos épületének: nagy buli volt aznap éjjel

HelloVidék   
  Megosztom
Nekiment a medve a tusnádfürdői kürtőskalácsos épületének: nagy buli volt aznap éjjel

A minap éjszaka Tusnádfürdőre látogatott egy kisebb kiránduló medvehorda. Egy panzióba, és egy boltba is betörtek, de a városházát is meglátogatták a kíváncsi medvék.

Csütörtök éjjel Tusnádfürdőre látogatott egy kisebb madvehorda - írja a Főtér. Az egyik állat egy panzióba nézett be, a másik pedig egy kürtőskalácsos boltjába rontott be. A helyszínre érkező csendőrök a hárombocsos anyamedvét bűntársaival együtt visszahajtották az erdőbe.

Nem ez az első medvelátogatás a héten a környéken. Tánczos Barna, a román környezetvédelmi, vízgazdálkodási és erdészeti miniszter korábban felelőtlenségnek nevezte, hogy 2016 óta nem lehet ritkítani a medvepopulációt, csak a lakott területeken problémákat okozó medvéket lehet kilőni, vagy elszállítani - emlékeztet cikkében a Telex. Szerinte nem igaz, hogy a medvék elszaporodásának kizárólag a törvénytelen fakivágás lenne az oka, vagy a nagyragadozók azért jelennének meg a településeken is, mert dívik az erdei terepmotorozás, a túlzásba vitt erdeigyümölcs-szedés, amivel az emberek megbontották a rendet, a csendet és a harmóniát az erdőben.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

medve

tusnádfürdő