Egyre több a medveészlelés Nógrádban: ezeken a településeken bukkantak már fel

HelloVidék   
  Megosztom
Egyre több a medveészlelés Nógrádban: ezeken a településeken bukkantak már fel

Bátonyterenye környékén folyamatossá vált a medveészlelések száma. A település polgármestere szerint sok településen felbukkantak már az állatok a megyében, mint mondja tudomása szerint egy év alatt, az közel 10 esetet regisztráltak. A település vezetője Facebook-oldalán hívta fel a lakók figyelmét, hogy meg kell tanulni együtt élni az állatokkal, hiszen mást nem tehetnek.

A város vezetője szerint meg kell tanulnunk az állatokkal együtt élni, hiszen mást nem tehetünk. Emellett megosztott egy összegzést is, mely tartalmazza a legfőbb viselkedési szabályokat medvével történő találkozás esetére, ezt mindenki megtalálja a Bükki Nemzeti Park ide vonatkozó írásaiban.

Amire viszont felhívnám a figyelmet, hogy a medve ok nélkül nem bánt, elmenekül az ember elől! Arra ügyeljünk, hogy ne kerüljön olyan helyzetbe, hogy menekülésének egyetlen útja a támadás legyen. Külterületeken ne engedjük kutyáinkat szabadon, ne tudja a medvét támadni. Ne próbáljunk egy fénykép kedvéért a bocsok közelébe menni. Hagyjuk őket békén, vonuljunk el onnan csendesen! Az észlelések közvetlen közelében a vadásztársaságok figyelmeztetik az ott élő lakosokat, bár azt tudni kell, hogy egy medve naponta akár több tíz kilométert is megtehet és már valószínűleg a következő nap sem jelent rájuk veszélyt. Fokozott körültekintés és óvatosság persze nem árt, de pánikra semmi ok

- hívta fel a figyelmet posztjában a polgármester.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nógrád megye

nógrád

medve

medve észlelés

mátraverebély

kányás

szúpatak

bükkvölgy

csente

maconka

szilas

bátonyterenye