Milliárdos beruházás: mutatjuk, mikor kezdődik a Sajószentpéter-Berente elkerülő út építése

MTI   
  Megosztom
Milliárdos beruházás: mutatjuk, mikor kezdődik a Sajószentpéter-Berente elkerülő út építése

Augusztusban kezdődik és várhatóan 2024 elejéig tart a 260. számú Sajószentpéter-Berente elkerülő út építése - közölte a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF Zrt.).

A beruházás nettó 29,9 milliárd forintos fedezetét költségvetési forrásból biztosítják. A megbízó az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), a kivitelező a HE-DO Építő Zrt. és a SOLTÚT Kft.. A közlemény szerint a 10,6 kilométer hosszú, kétszer egy sávos szakasz két csatlakozásánál körforgalmi csomópontot alakítanak ki. A nyomvonal a Sajó völgyében vezet, ezért vízrendezésre, valamint 8 hídra is szükség lesz.

Az elkerülőhöz csatlakozva Kazincbarcika belterületén egy 900 méteres bekötő utat is létrehoznak, építésével egy időben pedig 5,3 milliárd forintért korszerűsítik a 2606-os jelű Kazincbarcika-Múcsony összekötő utat. A kivitelező Strabag várhatóan 2023-ra végez a munkálatokkal.

Az elkerülő megépítését azzal indokolták, hogy az érintett településeken áthaladó 26-os főút forgalma egyre jelentősebb, összeköttetést biztosít Miskolc, Kazincbarcika és Bánréve között, a magyar-szlovák határátkelő irányába, az M30 autópálya Miskolcig tartó szakasza pedig további jelentős forgalmat generál Szlovákia felé.

A két beruházás végeztével mind az utazási idő, mind a baleseti kockázat jelentősen csökken, továbbá a térség zaj- és környezeti terhelése is mérséklődik

- tették hozzá.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

beruházás

útépítés

útfejlesztés

sajószentpéter

berente