50 helyszínen 3 napon át tart a fesztivál: Krisna-völgyi búcsút tartanak Somogyban

MTI   
  Megosztom
50 helyszínen 3 napon át tart a fesztivál: Krisna-völgyi búcsút tartanak Somogyban

India világát idézve kínál kulturális, gasztronómiai érdekességeket, családbarát programokat a Krisna-völgyi búcsú, amelyet július 16. és 18. között tartanak Somogyvámos határában.

A völgy 280 hektáros területén, 50 helyszínen 300 Krisna-hívő várja az érdeklődőket. Várhatóan mintegy 8 ezren érkeznek a két évtizedes múltra visszatekintő háromnapos eseményre - olvasható a búcsú Facebook-oldalán.

Kiemelték: a fesztivál rendezvényeinek többsége az ottlakók életére jellemző önfenntartáshoz, egyszerű életmódhoz kapcsolódik, az ökoszemlélettel összefüggő kérdések megvitatását, az önfenntartáshoz szükséges elméleti és gyakorlati ismeretek átadását alapvető fontosságúnak tartják.

A környezet tisztaságának megőrzése a búcsún is nagy hangsúlyt kap: a vendégek az étteremsátorban kihelyezett asztaloknál cukornádból készült tányérokon, fa evőeszközökkel fogyaszthatják el az indiai ételeket, hűs szikvízzel díjmentesen tölthetik újra a magukkal hozott palackokat - írták.

A szervezők a programok közül kiemelték az ökrösszekértúrát, a botanikus kert megtekintését, a szerzetesek lakóövezetének bejárását, a színpadi programokat, és a különleges zene- és táncelőadásokat.

Körvezetést tartanak az indiai növényritkaságokat is rejtő biokertészetben, megnyitja kapuit a szerzetesek gyermekeinek épített ökoiskola, a kézműves sátorban indiai szövés- és fonásbemutató lesz, az étteremsátorban a Govinda-konyha vegetáriánus menüsorát lehet megkóstolni, és idén sem maradnak el a beszélgetések, interaktív előadások a "bölcsesség völgyében" - tették hozzá.

A szervezők szerint idén is különleges érdeklődésre tarthat számot a július 16-iki, eredendően a tavasz és az újjászületés érkezését jelző Holi fesztivál.

Rámutattak, hogy a hagyomány szerint a tűz, amelyet ilyenkor gyújtanak, elégeti az előző időszak negatív energiáit, és a színes festékporok, festékek, illetve virágszirmok - amelyekkel az emberek egymást játékosan megdobálják, bekenik - a jó győzedelmét hirdetik a gonosz felett.

Mint megjegyezték, a Holi résztvevőinek érdemes váltóruhával készülniük.

A búcsú programjairól bővebb információk a bucsu.krisnavolgy.hu oldalon olvashatók.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

krisna-völgy

búcsú

gasztro

gasztronómia