Az augusztusi hosszú hétvégén is lesz hová menni: újdonsült fesztivál a pusztán

MTI   
  Megosztom
Az augusztusi hosszú hétvégén is lesz hová menni: újdonsült fesztivál a pusztán

A hortobágyi hagyományok, a pásztorok földjéhez kapcsolódó nemzeti értékek megélésére várják az érdeklődőket augusztus 20-22. között a Kilenclyukú hídhoz, ahol első alkalommal rendezik meg a Pusztán Ünnep! elnevezésű találkozót - jelentették be a szervezők sajtótájékoztatón a hortobágyi nagycsárdában.

Debrecen előnyben van a Hortobágy hagyományainak megélésében - mondta a tájékoztatón Széles Diána, a cívisváros turisztikáért felelős alpolgármestere, hozzátéve, hogy a megyeszékhely, Hortobágy, Hajdúszoboszló és a Tisza-tó 2017 óta közös turisztikai régiót alkot, amit meg kell mutatni az egész országnak.

A politikus utalt arra, hogy a járványhelyzet miatt az elmúlt hónapokban számos hagyományos pusztai rendezvény elmaradt, a legrégebbi és legnagyobb nyári találkozót, a lovasnapokat például ezen a hétvégén tartották volna, da a pandémia miatt nem tudták megszervezni.

A Pusztán Ünnep! rendezvénysorozatot Debrecen önkormányzata tízmillió forinttal támogatja - jelezte Széles Diána.

Jakab Ádám, Hortobágy polgármestere hozzátette: a programsorozat keretében tartják meg a 129. hídivásárt a Kilenclyukú híd lábánál, a 25. országos gulyásversenyt és pásztortalálkozót a pusztai állatkertben, míg a mátai lovaspályán díjugrató és fogathajtó versenyeket rendeznek.

Medgyesi Gergely, a Hortobágyi Nonprofit Kft. ügyvezetője azt mondta, hogy a járványidőszakban döbbentek rá igazán, mennyire hiányzik a pusztáról a turisták jelenléte. A Pusztán Ünnep! programjai során ezért mindenből - lovasprogramok, hídivásár, kihajtás, gulyásverseny, pusztai eledelek - kapnak egy kis ízelítőt a három nap alatt a látogatók - fűzte hozzá.

Medgyesi Gergely kiemelte a kétnapos gulyásverseny záróakkordját, a közreműködők és a közönség közös csergetését (ostorpattogtatás), amellyel idén a hungarikummá vált karikás ostort, a kárpátmedencei magyar pásztorok eszközét ünneplik.

Bódor Edit, a debreceni Főnix rendezvényszervező ügyvezetője jelezte: a Pusztán Ünnep! keretében a csárdakertben a Chrome Rt., a Zenevonat és a Kerekes Band koncertje várja a látogatókat.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hortobágy

puszta

augusztus 20

programajánló