Ömlik a turista ebbe a szabolcsi városba: mi lehet a település titka?

HelloVidék   
  Megosztom
Ömlik a turista ebbe a szabolcsi városba: mi lehet a település titka?

Bár a koronavírus-világjárvány miatt sokáig bizonytalan volt, hogy egyáltalán beindulhat-e újra a turizmus, mostanra már szerencsére tömegével érkeznek a vendégek Nyíregyházára is. Az 5,5 millió oltás elérése – és a korlátozások feloldása – óta az állatparkban, a Parkfürdőben és a múzeumfaluban is megsokszorozódott a számuk - számolt be róla a Nyíregyházi Napló.

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója szerint az idei nyár is a belföldi turizmusról szólhat majd. Úgy véli a 2021-es nyár a tavalyi rekordnyárnál is erősebb lehet. Honlapjukra feltöltött podcastban arról számolt be, hogy a 2020-as 22 millió után idén 30 millió vendégéjszakára számítanak.

Ahogy a helyi lap írta, Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőt is ellepték a turisták, egyre többen keresik fel a várost és környékét, az utazási korlátozások miatt többnyire magyarok. Mint mondják, szinte mindenhol megugrott a látogatók száma a városban.

Szerencsére idén nyáron is óriási az érdeklődés a Nyíregyházi Állatparkban. Az 5,5 millió oltás elérése – és a korlátozások feloldása – óta többszörösére nőtt a látogatószámunk. Nagyon várták már ezt a vendégeink, és a parkunk munkatársainak is könnyebb így a beléptetés. Eddig többnyire belföldi vendégekre számíthattunk, de már egyre több külföldi látogatónk is van, elsősorban Romániából

– közölte Révészné Petró Zsuzsa, a Nyíregyházi Állatpark osztályvezetője.

A korlátozások feloldása óta, tehát amióta nem kérünk védettségi igazolványt a Parkfürdőbe történő belépés során, tulajdonképpen megduplázódott a látogatóink száma. A Tófürdőt is nagyon kedvelik a vendégek, de ott a számok mindig az időjáráshoz igazodnak. Persze, hiányoznak a szlovák és a lengyel turisták, akik az érvényben lévő szabályok miatt nehezen tudnak most utazni. Vannak külföldi vendégeink, de egyelőre kevesen, így jelenleg a belföldi turizmusra építünk

- mondta el Podlovics Lajos, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. értékesítési vezetője.

Idén eddig tulajdonképpen 2 és fél hónapot voltunk nyitva, és már így is közel 20 ezer látogatót fogadhattunk, aminek nagyon örülünk. Egyértelműen azt látjuk, hogy a korábbi nehézségek ellenére is jól alakul a Sóstói Múzeumfalu szezonja, a hétvégék kiemelkednek a sorból, hiszen a programok vonzzák a látogatókat. Mi biztosítunk helyszínt a Mandala Nyárnak, de július 31-én is tőlünk indulnak például kerékpártúrák, augusztus 14-én pedig a Huszártalálkozónak adhatunk otthont

- emelte ki Baloghné Szűcs Zsuzsanna, a Sóstói Múzeumfalu igazgatója.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nyíregyháza

sóstófűrdő

sóstó

parkfürdő

állatpark

múzeumfalu

szabolcs-szatmár-bereg megye

turizmus

turisztika