Fedezd fel a magyar tájat vízre szállva: íme 3 elképesztő túra a hazai folyókon, tavakon

HelloVidék   
  Megosztom
Fedezd fel a magyar tájat vízre szállva: íme 3 elképesztő túra a hazai folyókon, tavakon

Indulj el egy úton… így kezdődik a legismertebb csángó népdal, amely itthon összeforrt a Másfélmillió lépés Magyarországon című természetjáró sorozattal. Ugyanerre buzdít most az Aktív Magyarország is. Az ország természeti kincsei elérhetőek, megtalálhatóak és felfedezhetőek, ehhez pedig létrehoztak egy adatbázist, melyben számtalan túraútvonalat felsorolnak, részletes leírást kínálnak az útvonalat illetően a kirándulni, természetet és hazánkat felfedezni vágyóknak. Ebből a listából szemezgettünk most, méghozzá megnéztük milyen lehetőségek várnak ránk, ha csónakos, evezős túrákat szeretnénk kipróbálni. Lássuk, merre induljunk útnak!

A már jól ismert vidékek teljesen új arcukat mutatják meg, ha a vízről közelítjük meg őket. Az egyes települések vadregényes partjai új perspektívába kerülnek, ha evezővel a kézben indulunk felfedezésükre. Lássuk, milyen vadregényes táj tárul fel előttünk a következő evezős túrákon!

Evezés az Öreg-Túron

Kölcse hangulatos falucskájában nem csak egyedi alakú haranglábat találunk – a település szélén kanyarog a vadregényes Öreg-Túr. A Túr ideális terep kezdő vízitúrázóknak és családoknak, hiszen a folyó keskeny és szelíd, sodrása alig van. Magyarország egyik „legbiztonságosabb” folyócskája, amelynél ráadásul valóban megtapasztalhatjuk a természet közelségét. Itt bárki megszeretheti a vízitúrázást.

Evezés a Felső-Tiszán, egészen Tokajig

A túra keretében a Felső-Tisza nyugati részével ismerkedhetünk meg. A Tisza hangulatos falvak mellett, természetvédelmi területeken keresztül folyik, különleges történelmi emlékhelyeket, izgalmas műemlékeket köt össze, a kikötőkben pedig kulináris élmények várják a túrázókat.

Kerüld meg a legendás Angyal-szigetet

Ráckeve a Duna partján található, egyedi hangulatú település. A város előtt egykor hajómalmok kelepeltek, de a víz ma is fontos szerepet játszik Ráckeve életében. A folyó csodás túrákat kínál azoknak, akik a nyugodt, csendes vizű Duna-szakaszon kerülnének közelebb a természethez. A túlparton található Vadkacsa strand kiváló kiindulási pontja a vízitúráknak. Ezen a rövid, de izgalmas túrán megkerüljük Ráckeve legnagyobb szigetét, az Angyali-szigetet, amely a legenda szerint onnan kapta a nevét, hogy az itt vadászó Mátyás király így sóhajtott fel, amikor elhajózott mellette: „Ez egy angyali hely!”

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vízitúra

evezés

kalandtúra