Döbbenet: egy hete balesetes kamionjában, az árokba csúszva dekkolt a sofőr

HelloVidék   
  Megosztom
Döbbenet: egy hete balesetes kamionjában, az árokba csúszva dekkolt a sofőr

A lengyel sofőr paradicsomot szállított volna Lengyelországból Bulgáriába, és még múlt vasárnap történt a baleset. Egy hete a pályafenntartó munkások, és helyiek segítették a szerencsétlenül járt kamionost, aki az út szélén, a megdőlt járműben lakott a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Novajidránynál.

Egy posztoló hívta fel a figyelmet arra, hogy egy árokba borult kamionban lakik egy sofőr nagyjából egy hete a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Novajidránynál:

Közel egy hete van szegény már az árokban. A sofőr benne lakik, embertelen körülmények között. Ugye nem kell, hogy részletezzem…??? Viszek neki ma is enni, de sajnos ez már kevés! Ha jók az információim, akkor a fékekkel történt valami, nem pedig elaludt! Elvileg a sajátja a kamion, nem holmi cégé

– írta a helyi lakos Facebook-bejegyzésében, aki később arról beszámolt, hogy a lengyel sofőr idegi kimerültség miatt kórházba szállították, ám onnan már eljött.

Tudom, TALÁN lehetetlen, de hiszem, hogy vannak még jó emberek! Aki tud bármilyen segítséget, daru, traktor, aki megpróbálná kihúzni onnan vagy bármi érdemleges eszébe jutna az segítsen! ??? Gondoltam megér egy próbát, hátha!
Senki nem érdemli ezt! A negatív emberek kíméljenek! Minden megosztás számít!

- írja a segítséget kérő posztoló.

A posztoló, aki többször vitt ételt a férfinek, úgy tudja, a kamion fékjével történhetett valami, nem pedig elaludt a sofőr. A férfin többen próbálnak segíteni, a mentésén gondolkodnak.

A poszt után a hvg.hu megkereste az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságot illetve a rendőrséget is. Az OKF helyettes szóvivője, Dóka Imre azt írta, augusztus elsején a lengyel kamionos baleseténél a tűzoltók áramtalanították a járművet, személyi sérülés nem történt.

Az árokba csúszott kamionból a szállítmányt a tulajdonosok átpakolták, elszállították egy másik szerelvénnyel. Mivel forgalmi akadályt nem képez a kamion, a szállítmányozó cég fogja a műszaki mentést végezni.

- közölték.

Az RTL beszámolója szerint a lengyel sofőr paradicsomot szállított volna Lengyelországból Bulgáriába, és múlt vasárnap történt a baleset. Egy hete a pályafenntartó munkások, és helyiek segítették a szerencsétlenül járt sofőrt. A pályamunkások úgy tudták, a kamionos tulajdonosának nincs pénze ahhoz, hogy kiemeljén sérült járművét az árokból. Két lengyel kamionsofőr is a helyszínen volt, ők úgy tudták, a férfinek van biztosítása és Lengyelországból várja a kamionmentőt, amit egyelőre nem engedtek át a határon.

A férfihez – a lengyel sofőrök kérésére – az RTL stábja hívott mentőt, akik kórházba szállították:

Megszólaltak a magyar hatóságok

Az Index rákérdezett a katasztrófavédelemnél és a rendőrségnél, hogy ilyen esetekben mi a protokoll, miért nem intézkedtek. Mindkét helyről azt a választ kapták, hogy

Ha a tulajdonos nem tudja elszállítatni a járművet, akkor a hatóság természetesen intézkedihet, de a számlát később benyújtják érte. Ebben a konkrét esetben a kamion nem képezett forgalmi akadályt, így a tűzoltók csak áramtalanították.

A lengyel sofőr nem tartozott kamiontársasághoz, így nem tudott segítséget kérni. Annyi pénze pedig nem volt, hogy kifizesse a mentés vélhetően milliós költségét.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

baleset

kamion