Egymázsás vaddisznó okozott súlyos balesetet: totálkáros lett az autó is

HelloVidék   
  Megosztom
Egymázsás vaddisznó okozott súlyos balesetet: totálkáros lett az autó is

Szombathely felől Táplánszentkereszt irányába tartott egy Renault személyautó csütörtökön este, amikor az autó elé szaladt egy vaddisznó az út melletti kukoricásból.

Az egymázsás vaddisznó előtt már nem tudott megállni a Renault vezetője. Az autó utasa megsérült, a vad a helyszínen kimúlt - számolt be róla a 112 Press.

Az autó utasát lábsérülés gyanújával szállították kórházba. A vaddisznó a helyszínen kimúlt, az illetékes vadásztársaság érkezett érte. A becslések alapján egy egy éves, kb. 100 kilós állat szaladt az autó elé. A Renault-ra a kora miatt már nem kötöttek Casco-t. Mivel nyíltak a légzsákok is, így a jármű gazdasági totálkáros lett.

Vas megye fokozottan "vadveszélyes" megye, a közlekedés szempontjából, így javasoljuk gépjárműtulajdonos olvasóinknak, hogy ha tehetik, kössenek olyan biztosítást, ami vaddal való ütközéskor is megtéríti a kár nagyobb részét. A Casco-ban a "töréskár" nyújt erre fedezetet - amennyiben nem zárta ki a társaság a vaddal való ütközést, míg néhány biztosítótársaságnál a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás mellé köthető kiegészítő vadkár biztosítás.

- hívja fel a figyelmet a lap.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

vadbaleset

totálkár

szombathely

vas megye