Sokan fognak neki örülni: milliókból újult meg számos kerékpárút a térségben

HelloVidék   
  Megosztom
Sokan fognak neki örülni: milliókból újult meg számos kerékpárút a térségben

662,03 millió forintos Európai Uniós forrásból átfogó kerékpáros turisztikai fejlesztés valósult meg a Sopron – Fertő kiemelt turisztikai térségben. A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség vezetésével, a Sopron – Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt.-vel konzorciumban megvalósult turisztikai fejlesztés útépítési, valamint szolgáltatás-fejlesztési elemeket egyaránt tartalmaz.  A projekt a Széchenyi 2020 program keretein belül valósult meg.

A GINOP – 7.1.9-17-2018-00020 számú projekt célja a térség turisztikai élménykínálatának bővítése és ezáltal a turizmus élénkítése volt. A projekt keretein belül Sopron – Tómalom – Fertőrákos között, Fertőújlak és az osztrák határ között, valamint a Fertőújlak belterületi szakaszon teljesen megújultak a kerékpárutak.

Emellett a projektnek köszönhetően Sopronban, Fertőrákoson, Fertőbozon, Hidegségen, Fertőhomokon, Hegykőn, Fertődön, Sarródon, Sopronhorpácson, Zsirán, Röjtökmuzsajon és Bükön kerültek kialakításra kerékpáros megállópontok. Három helyen vizesblokkal ellátott pihenő pont is helyet kapott, melyek közül a fertődi Csillagtúra központban kerékpár kölcsönzésre is van lehetőség.

A csomagajánlatokban többek között megjelennek a kerékpárosbarát szolgáltatói hálózathoz csatlakozott szállások, vendéglátóhelyek és látnivalók, akik a kerékpáros turisták igényeire szabott szolgáltatásokat kínálnak. A projektben elkészült a www.bringazasitthon.hu internetes portál, valamint a kerékpárosbarát szolgáltatók felméréséhez egy mobil applikáció, amely Bikefriendly néven érhető el az applikációs áruházakban. A projekt további konzorciumi tagjai, a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt., az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ, és Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány voltak.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

ginop-pályázatok

kerékpáros útvonal

kerékbárút

fejlesztés

sopron

fertő-táj

tómalom

fertőrákos