Milliók a magyarság emlékeinek megőrzésére: megújult az Arany-palota

MTI   
  Megosztom
Milliók a magyarság emlékeinek megőrzésére: megújult az Arany-palota

A magyarság valamennyi emlékét meg kell őrizni, mert ez a nemzet jövője - mondta Kásler Miklós a felújított Arany-palota avatóünnepségén Nagyszalontán szombaton.

Az emberi erőforrások minisztere emlékeztetett, hogy Széll Kálmán miniszterelnök volt az, aki kezdeményezte, hogy Arany János emlékét őrizzék, hagyatékát ápolják. A jelenlegi magyar kormányfő érti Széll Kálmánt,

ez a magyarázata annak, hogy ápoljuk emlékeinket a Kárpát-medencében

- fogalmazott.

Az Arany János- Emlékmúzeumnak otthont adó Csonkatorony mellett található Arany-palotát a magyar kormány támogatásából, 180 millió forintból újították meg. Az épületben könyvtárat, kiállítóteret, galériát, előadótermet, múzeumi kávézót is magában foglaló kulturális központ működik majd.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nagyszalonta

arany jános

arany-palota

kásler miklós

felújítás

támogatás

műemlékvédelem

arany jános-emlékmúzeum